• Haberler
  • Ekonomi
  • Doların ateşi yine yükseldi. 20 TL’nin üstüne çıktı

Doların ateşi yine yükseldi. 20 TL’nin üstüne çıktı

Dolar kurundaki yüksek seyir, dün tarihi bir rekora ulaşarak 20 TL’yi aşmıştı. Ancak sabah saatlerinde dolar/TL...

Doların ateşi yine yükseldi. 20 TL’nin üstüne çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar kurundaki yüksek seyir, dün tarihi bir rekora ulaşarak 20 TL’yi aşmıştı. Ancak sabah saatlerinde dolar/TL yeniden 19.96 TL seviyelerine kadar geriledi. Fakat saat 11.30 itibarıyla doların tekrar 20 TL’nin üzerine çıktığı görüldü. Aynı dakikalarda euro/TL 21.4536, sterlin/TL ise 24.88 seviyelerinde işlem görüyordu.

Küresel piyasalar, ABD’deki borç limiti krizi ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izliyor. ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy dün borç limiti konusunda verimli görüşmeler gerçekleştirdiler. Bununla birlikte, ABD hazinesinin nakit miktarı düşüş göstererek 49.5 milyar dolara indi.

Öte yandan, ABD ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde beklenenden yüksek bir yüzde 1.3 büyüme kaydederken, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artış yüzde 4.2 olarak kaydedildi.

Yatırımcılar ve piyasa katılımcıları yatırımcılara, ABD’deki borç limiti krizi ve Fed’in para politikasına ilişkin geleceğe yönelik belirsizliklerin sonuçlarını gözlemlemek için dikkatli bir şekilde hareket etme çağrısı yaptı.

Bakmadan Geçme