• Haberler
  • Dünya
  • ABD Başkan Adayı Donald Trump’a suikast girişimi

ABD Başkan Adayı Donald Trump’a suikast girişimi

ABD Başkan Adayı Donald Trump, Pensilvanya’daki mitingi esnasında silahlı suikaste uğradı. Trump, kürsüde konuşma yaparken silah...

ABD Başkan Adayı Donald Trump, Pensilvanya’daki mitingi esnasında silahlı suikaste uğradı. Trump, kürsüde konuşma yaparken silah sesleri duyuldu ve aniden yere düştü.

Olayın ardından Trump, gizli servis ajanları ve polis tarafından güvenli bir alana götürüldü. Trump, aracına binerken, yumruğunu havaya kaldırarak “İyiyim” mesajı verdi.

Haber

SAĞLIK DURUMU İYİ

Suikast girişimi sonrası Donald Trup’ın sağlık durumunun iyi olduğu yalnızca kulağından yaralandığı öğrenildi. Gizli servis, Trump’ın güvende olduğunu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ABD Gizli Servisi’nden yapılan açıklamada, “Gizli Servis koruyucu önlemler uyguladı ve eski Başkan güvende. Bu, şu anda aktif bir Gizli Servis soruşturmasıdır ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda açıklanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Haber

Trump’ın sözcüsü Anthony Guglielmi, eski Başkan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık tesisinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı.

Gazeteciler, bölge savcısından aldıkları bilgilere dayanarak, saldırgan olduğu düşünülen bir kişinin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Haber

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme