Döviz de altın da gözünü ekonomik verilere dikti

Döviz hareketlerinin de altın hareketlerinin de hangi yöne seyredeceği bu hafta ekonomik verilere endeksli. Döviz sanayi üretimi verilerinin açıklanmasına fikslenmesine rağmen hafif de olsa yukarı yönlü hareketleniyor. Altında da gözler yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamlarında

Ekonomik verilere bağlı olarak döviz de altın da artışa meyilli. Türkiye ekonomisine dair soğuma sinyallerinin devam edip etmediğine işaret edecek olan sanayi üretimi verisi öncesi DolarTL, 34,38 seviyesine doğru yukarı yönlü hareket etti. Beklentilerin üstünde gelecek olan bir veri DolarTL partisinde yukarı yönlü hareketi destekleyebilecekken, beklentilere paralel veya beklentilerin altında gelecek olan bir veri 34,08 bandında yatay hareketin devam etmesine sebebiyet verebilir. CDS 280 seviyesinde yatay hareketine devam ederken, DXY endeksi de 101,60 seviyesinde yatay hareketine devam etti.

Altın fiyatlarını etkileyen Dolar Endeksi (DXY) ve ABD tahvil faizleri mevcut seviyelerinden çok uzaklaşmıyor. Dolar endeksinde güç kaybının devam etmesi ve buna ABD 10 yıllık faizinin de aynı yönde eşlik etmesi altın fiyatlarını pozitif yönde etkileyebilir. Son istihdam verisinin güç kaybına işaret etmesi resesyon korkularının artmasına değerli metalin kar satışları ile karşılaşmasına neden oldu. Mevcut makro veri setinde yavaşlama yumuşak olacak beklentisi hakimiyetini koruyor. Çarşamba günü ABD TÜFE verisi açıklanacak. Verinin sonucu piyasa ve FED için yol gösterici olabilir. Bu sabah itibari ile 25 baz puan faiz indirimine piyasa yüzde 71 ihtimal veriyor.

Dolar                           34,07
Euro                            37,65

Ons                        2.501,90
Gram                      2.739,33
Cumhuriyet           17.860
Ziynet                    17.860
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme