• Haberler
  • Ekonomi
  • Döviz kontrollü seyirde. Yönü yukarı mı aşağı mı?

Döviz kontrollü seyirde. Yönü yukarı mı aşağı mı?

Amerika seçimlerindeki değişken rekabet, içerde enflasyon hedeflerindeki şaşma dövizi yeniden hareketli sürece soktu. Ancak kontrollü kur politikası nedeniyle olması gereken seviyeye gelemiyor

Döviz yeniden politik kararların gölgesinde yukarı yönlü seyir izlemeye başladı.  Dolar haftanın son gününe 34,29 TL'den, Euro ise 37,10 TL'den başladı. 

ABD seçimleri dünya piyasalarında doların seyrini olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. Özellikle Donald Trump’ın iddialı bir aday olarak Çin’le dış ticarete sınırlama getireceği vaadi, dış ticaret açığı yüzünden büyük sıkıntı yaşayan Amerikan ekonomisine güveni tazeliyor.

Türkiye’de ise her ne kadar kontrollü kur politikası uygulansa da ekonomik gelişmeler dövizin iki yönlü hareketini hızlandırabiliyor. Asgari ücret ve emekli maaş zamlarıyla ilgili açıklamalar, IMF’nin OVP ile ilgili değerlendirmeleri, Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’nun gıda enflasyonunun genel enflasyon rakamlarını yükselteceği yönündeki raporu, tasarruf sahiplerinde TL’ye güvensizlik yarattı. KKM ve döviz mevduat hesapları yeniden yükselişe geçti. 

Dolar        34,29
Euro        37,10
 

Bakmadan Geçme