• Haberler
  • Siyaset
  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Altılı masa beklentileri karşılamadı!

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Altılı masa beklentileri karşılamadı!

Aysun Güler/YENİ İZMİR-Yaklaşan 2024 yerel seçimleri ile ilgili görüşlerini Yeni İzmir gazetesiyle paylaşan DP Genel Başkanı...

Aysun Güler/YENİ İZMİR-Yaklaşan 2024 yerel seçimleri ile ilgili görüşlerini Yeni İzmir gazetesiyle paylaşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ‘’Yerel seçimin iklimleri ve şartları farklı. Temel prensibimiz elbette ki partimizin kazanmasıdır. Öncellikli hedefimiz iktidarın kaybetmesidir. İzmir İl Kongresi’ni de yaptık. Bundan sonra arkadaşlarımız kademe kademe süreci olgunlaştıracaktır. Şu an için diğer partilerle iş birliği için verilmiş bir kararımız yok. Seçim sürecinde her parti kendi hazırlığını yapıyor’’ diyerek yerel seçim sürecinde partisinin genel durumunu aktardı.

“MİLLET İNANMIYOR”

Maliye Bakanlığı’nın üreticilerden ihracata yönelmesi konusunda salık vermesiyle ilgili yorumlarını paylaşan Uysal,‘’İflas etmiş bir iktidar var. İşi bu hale getirenler şimdiyse çözüm bulacağız diyor. Maliye Bakanlığı seçimden bu yana tüketmeden üreten bir zihniyetle hareket ediyor. Bu zihniyeti değiştirmedikleri sürece çözüm bulmaları mümkün değil. Üretimi öldüren,ithalata teşvik eden bir zihniyet var. Tarımda, başat ürünlerden başlayarak maliyetler karşılanamaz boyutta. Sadece gemiyi yüzdürmenin derdindeler. Söylediklerine kendileri inanırsa millette inanır’’ diyerek Maliye Bakanlığı’nın politikasını eleştirdi.

“EKONOMİ TASFİYESİ”

Uysal, asgari ücretin artırılmasına yönelik,‘’Tsunamiye dönüşmüş bir zam dalgası altındayız. Bu günlere bir günde değil kademe kademe geldik. 2002’de AK Parti’nin aldığı rol ile birlikte Türk ekonomisi tarım başta olmak üzere tasfiye edildi. Türkiye’mizde üreten çiftçimizi cezalandırıyorlar. Çiftçinin malının para edeceği zaman ithalatın önünü açarak üç beş kişiyi zengin edip, hayvancılıkla uğraşan vatandaşın malını telef eden zihniyet yanlış. Şaşı bakıyorlar. Bu ülkede sadece bildikleri tek bir şey var, o da; rant değeri’’ açıklamasında bulundu.

“YÜZDE 48’İN TAVRI”

6’lı masa ile ilgili, “Ne olmuş hayırdır?’’ diyen Uysal, “Hiçbir parti tek başına yüzde 50 ve üzeri alamayacağı için AK Parti’den, Hizbullah’ın partisi Hüdapar’a varıncaya kadar ittifak yapıyor. Biz meşru, kamunun ve milletin menfaatini merkeze alan ülkenin bekasını gözeten anlayışla bir araya geldik. Hepsinin yaptığı önemli çalımalar var.  İster istemez seçimde istediğimiz başarı elde edilemeyince yıpratıcı boyutu da oldu ilişkinin. Ancak insanlara ve ülkeye karşı sorumluluğumuz var. Bu noktada siyasi partiler kendi tercihlerini yapar. Aslolan yüzde 48 bütün kısıtlamalara rağmen isteğini tavrını belli etti. Önemli olan bu sayıyı artırmak ve yüzdeyi büyütmek. İttifak ilişkimizde, istediğimiz başarıyı elde edemedik. Bu ilişkinin bizim için yıpratıcı boyutları oldu’’ açıklamalarıyla 6’lı masanın durumunu değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in faaliyetleri ile ilgili görüşlerini paylaşan Uysal, ‘’Az kaldı. Vatandaşlar sandıkta Tunç Soyer’in başkanlığını değerlendirecek’’ dedi.

Bakmadan Geçme