• Haberler
  • Genel
  • DSÖ Genel Direktörü’nün deprem bölgesi incelemeleri

DSÖ Genel Direktörü’nün deprem bölgesi incelemeleri

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Kahramanmaraş depreminden sonra incelemelerde bulunmak adına afet bölgesine geldi. Ghebreyesus, deprem bölgesinde yaptığı ziyaretleri ve incelemeleri sosyal medya hesabından paylaşarak birlik mesajı verdi.

DSÖ Genel Direktörü’nün deprem bölgesi incelemeleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Türkiye’ye gelerek deprem bölgesine ziyaretlerde bulundu. Ghebreyesus, deprem bölgesinden fotoğraflara ve videolara sosyal medya hesabından yer vererek incelemelerine yönelik paylaşımlar yaptı. Ghebreyesus, Sağlık Bakanlığı Koordinatörü Dr. Esra Paçacı’dan bilgi aldığı anları video olarak paylaşarak, “Sağlık Bakanlığı Koordinatörü Dr. Esra Paçacı’nın açıkladığı gibi,  toplumdaki ruh sağlığı ve psikososyal ihtiyaçlar, özellikle çocuklar için sürekli destek gerektirir. Bu şiddetli krizin ortasında birlikte çalışan ülke çapındaki tüm uzmanlara teşekkürler.” dedi.

Ghebreyesus, deprem bölgesinde yıkılan binaların videosunu sosyal medyada “Bu seviyede bir yıkım kalp kırıcı” notuyla paylaştı. Sahra hastanelerini ve çadırları ziyaret edip incelemelerde bulunan Ghebreyesus, “Şu andaki başlıca sağlık ihtiyaçları; yara yönetimi, solunum yolu enfeksiyonları ve psikolojik destek.” diyerek UMKE ekiplerinin iş birliğinden etkilendiğini ifade etti.

Daha önce görülmemiş bir yıkım

Hatay’da kocasını ve evini kaybeden bir kadınla konuştuğu anları sosyal medya hesabından “Hatay’da kocasını ve evini kaybeden yaşlı bir kadının hikayesi  beni derinden etkiledi. Hastanede olan ve bacağını kaybedebileceğinden kızı için korkuyor. Ayrıca yaşadıklarından dolayı sağlığının bozulduğunu söyledi” notuyla paylaştı. Ghebreyesus, yaşlı kadının ellerini tutarak “Güçlü olmalısın, üzülmek iyi değil. Kızınız için güçlü olmalısınız” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşme yapan Ghebreyesus, Koca ile olan fotoğraflarını “Türkiye’deki depremler daha önce hiç görülmemiş bir yıkıma neden oldu.” açıklamasıyla paylaştı ve iyileşme yolunda tek ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz diyerek birlik mesajı verdi. Ghebreyesus, “Hayat kurtarma ve kurtarma yardımı sunabilmemiz için Birleşmiş Milletler’i desteklemeye davet ediyorum. dedi.

Ghebreyesus, Türkiye’deki incelemelerinden sonra, depremden büyük etki alan Suriye’ye de giderek topluluklarla bir araya geldi.

Bakmadan Geçme