• Haberler
  • Yaşam
  • Düğünde takılan altınlar gelinin mi damadın mı?

Düğünde takılan altınlar gelinin mi damadın mı?

Yargıtay, düğündeki takıların kadına ait olduğu içtihadını değiştirerek takıların, kime takıldıysa ona ait olacağına karar verdi.

Düğünde takılan altınların kimin olacağı tartışmaları halen sürerken son noktayı yargıtay koydu. CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Avukat Selin Kırhan, takılan altınların artık sadece geline ait olmadığını söyledi. 

KİME TAKILDIYSA ONUN 

Yargıtayın bu kanunda değişikliğe gittiğini belirten Selin Kırhan, "Düğünde takılanlar artık sadece kadına ait olmayacak. Biliyorsunuz ki kadına aittir diye keskin bir karar vardı. Son olarak Yargıtay içtihat değişikliğine gitti. Yargıtay diyor ki son güncel olarak geline takılan ziynetler gelinin, damada takılan ziynetler damadın. Tek bir kriter var. O da özgülenme kriteri. Bu da ne demek? Kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Onun dışında damada para, altın vs. takıldıysa bunlar damadın olacak

"UZMAN KUYUMCU İLE RAPORLARMA YAPILIR" 

Düğün kasetlerinin ve fotoğraflarının artık delil sayılacağını belirten Kırhan, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle bu düğün videoları, düğün fotoğraflarına bunlara bakılır. Buradan bir liste çıkarılır. Uzman kuyumcu bilirkişi ile beraber raporlaması yapılır. Bu raporlamaya göre de kime ne takılmış ona göre de ayırt edilir"
 

Bakmadan Geçme