Dünya Çikolata Günü'nü çikolata yiyerek kutlayın

Çikolata, mutluluk veren etkisi ile vazgeçemediğimiz tatların başında geliyor. Damaklarda bıraktığı unutulmaz iz ile her daim...

Çikolata, mutluluk veren etkisi ile vazgeçemediğimiz tatların başında geliyor. Damaklarda bıraktığı unutulmaz iz ile her daim yüzümüzü güldüren bu eşsiz lezzetin varlığı, her yıl 7 Temmuz’da tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dünya Çikolata Günü sizi kendinizi şımartmaya ve sevdiklerinizi mutlu etmeye davet ediyor.

İçinde bulunduğu her tatlıyı güzelleştiren çikolatanın sırrı, kaynağında yani kakao çekirdeklerinde saklıdır. 1922 yılından beri Fransa’nın Tain L’Hermitage köyünde, geleneksel tariflerle üretilen Valrhona dünyanın en kaliteli çikolatası kabul ediliyor. Valrhona üretiminde kullanılan kakao çekirdekleri, etik standartlara bağlı kalınarak kendi çiftliklerinden tedarik ediliyor. En verimli topraklarda ustalıkla yetiştirilen kakao çekirdekleri, Valrhona’nın kendine has özgün aromatik tadıyla buluşuyor ve dünyanın önde gelen pasta ve çikolata şeflerinin elinde bir cevhere dönüşüyor.

Türkiye’de valrhona lezzetine en kolay ulaşma yollarından biri Özsüt markalı tatlılar. Bu lezzetlerinin başında Profiterol, Supangle ve Sufle geliyor. Bol kakaolu ve özel çikolata sosuyla klasikleşmiş enfes lezzet profiterol çikolata tutkunlarını her kaşıkta mutlu ediyor. Supangle ve kökeni 18. yüzyıl Fransa’sına dayanan akışkan çikolatası ile içleri ısıtan sufle ise çikolataya doymak isteyen herkesi cezbediyor.

EN LEZZETLİ HEDİYE ÇİKOLATA

Dünya Çikolata Günü’nde sevdiklerinize el yapımı çikolatalar armağan edebilirsiniz. Türk damak zevkine uygun reçetelerle hazırlanan tüm çikolatalar, ağızda dağılan yumuşacık tatları ile kalpleri fethediyor.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme