• Haberler
  • Gündem
  • ‘Dünya Karşıyakalılar Günü’ coşku ve gururla kutlandı!

‘Dünya Karşıyakalılar Günü’ coşku ve gururla kutlandı!

Dünya Karşıyakalılar Günü, Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) tarafından Suat Taşer Sanat Merkezi'nde düzenlenen...

Dünya Karşıyakalılar Günü, Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) tarafından Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde, büyük bir heyecan ve gururla kutlandı. 19.12 tarihinde saat 19.12’de başlayan şölene yüzlerce Karşıyakalı katıldı, muhteşem coşku salondan taştı.

“Şarkılarda Karşıyaka Sevdası” sloganıyla düzenlenen gecede ilk olarak Şef Çiğdem Sabuncuoğlu ile Tuna Kültür ve Sanat Derneği (Tuna-Der) Müzik Korosu sahne aldı. Ardından da Karşıyaka’nın yetiştirdiği usta sanatçılardan, ‘Bestelerin Efendisi’ Bülent Özdemir ve Gökçe unutulmaz bir konsere imza attı. Hep bir ağızdan şarkılar söyleyip dans eden yeşil-kırmızı sevdalıları, bu anlamlı gecede bir kez daha, “Karşıyakalı” olmanın gururunu paylaştı.Dünya’nın dört bir yanında yaşayan Karşıyakalılara selam gönderen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Biz büyük kulübümüzün kuruluş yılından yola çıkarak bugünü yani 19 Aralık tarihini, 19.12’yi Dünya Karşıyakalılar Günü olarak kutluyoruz. Bugün dünyanın neresinde bir Karşıyakalı varsa onurla, gururla, mutlulukla ve umutla ‘İyi ki Karşıyaka var, iyi ki ben Karşıyakalıyım’ diyor. Biz de buradan bu salondan tek yürek olduğumuz bu ortamdan, dünyadaki tüm Karşıyakalıları selamlıyor, sevgi ve iyi dileklerimizi gönderiyoruz. Bugün Karşıyaka’da doğmamış olsa bile dünyanın en güzel yörelerinden birini yani Karşıyaka’yı işi aşkı, ekmeği, evi, çocukları ve geleceği için seçen herkes bizim için Karşıyakalıdır. Karşıyaka’nın çağdaş, demokrat, laik atmosferini, barış içinde yaşayan bu kente karşı aidiyet duygusunu besleyen değerlerine saygı ve sorumluluk duyan herkes Karşıyakalıdır bizim gözümüzde. Cumhuriyete, evrensel insanlık değerlerine, kadına, yaşlıya, çocuğa ve gence, doğaya, çevreye, tarihe ve geleceğe aydınlık ve çağdaş gözle bakmak Karşıyakalı olmanın ilk şartıdır. Karşıyakalı olmaktan bu nedenle hepimiz her zaman onur duyduk, onur duymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme