• Haberler
  • Spor
  • Dünya Kupası tarihine geçen kaleciden kötü haber

Dünya Kupası tarihine geçen kaleciden kötü haber

Dünya Kupası tarihine geçen kaleci Antonio Carbajal 93 yaşında hayatını kaybetti. Futbolseverlerin “Tota” lakabıyla seslendiği Carbajal...

Dünya Kupası tarihine geçen kaleciden kötü haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Kupası tarihine geçen kaleci Antonio Carbajal 93 yaşında hayatını kaybetti.

Futbolseverlerin “Tota” lakabıyla seslendiği Carbajal sırasıyla Brezilya, İsviçre, İsveç, Şili ve İngiltere’de gerçekleşen Dünya Kupası liglerinde yer almıştı. Ülkesi Meksika adına forma giyerek kalesini koruyan aynı zamanda da 11 kez kaptanlık pazu bandının takan Carbajal’ın  elde ettiği başarılar uzun süre egale edilememişti.

Carbajal’ın rekoru 1998 yılında Alman orta saha oyuncusu Lothar Matthaus’un tarafından ele geçirilmişti. Böylelikle rekor 32 yıl içinde onun elinde bulunuyordu. Şu ana kadar da onun kadar uzun süre bu rekoru elinde tutan başka birisi daha bulunmuyor. Dünya Kupası’nın simge isimlerinden olan Carbajal, kariyerinin büyük bir bölümünü de Leon takımında geçirdiği biliniyor.

RONALDO VE MESSI DE REKORA ORTAK OLDU

Carbajal’ın rekoruna son yıllarda Matthaus’un yanı sıra Rafael Marquez, Andres Guardado (Meksika), Lionel Messi (Arjantin) ve Cristiano Ronaldo (Portekiz) ortak olduğu biliniyor

Haber

Antonio Carbajal kimdir?

Antonio Félix “Tota” Carbajal Rodríguez (d. 7 Haziran 1929, Durango), Meksikalı eski millî futbolcudur. Etkin olduğu dönemde kaleci olarak görev yapan futbolcu, Lothar Matthäus ile birlikte art arda 5 FIFA Dünya Kupası’nda forma giyen iki futbolcudan birisidir.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme