• Haberler
  • Genel
  • Dünya Mutluluk Raporu: Finlandiya Zirvede, Türkiye Geriledi!

Dünya Mutluluk Raporu: Finlandiya Zirvede, Türkiye Geriledi!

Finlandiya 7.74 puanla zirvede yer alırken, Afganistan 1.72 puanla son sırada yer aldı. 5.5 milyonluk nüfusa...

Finlandiya 7.74 puanla zirvede yer alırken, Afganistan 1.72 puanla son sırada yer aldı. 5.5 milyonluk nüfusa sahip Finlandiya’nın mutluluk sırrı ise güçlü sosyal devlet anlayışı, yüksek yaşam standardı ve eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim olarak yorumlanıyor.

Geçen yıl 106. sırada bulunan Türkiye, bu yıl 98. sıraya geriledi. 4.975 puan alan Türkiye, Kongo, Irak, Nepal ve Laos gibi ülkelerin gerisinde kaldı. Savaş ve kaosun gölgesinde yaşayan Filistin ve Ukrayna bile Türkiye’nin önünde yer aldı.

Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise Türkiye’deki yaş gruplarına göre mutluluk oranları. 30 yaş altı kategorisinde Türk gençleri 143 ülke arasında 101. sırada yer aldı. 60 yaş ve üzerindekilerin mutluluk oranları incelendiğinde ise Türkiye 92. sırada yer aldı. Kongo, Mozambik, Irak gibi ülkelerin yaşlıları bile Türk vatandaşlarını geride bıraktı.

Araştırmaya katılan Türklerden en mutluların 60 yaş ve üzerindeki bireyler, en mutsuzların ise gençler olduğu görüldü. Türkiye’nin 2006-2010 yılları arasındaki mutluluk oranlarına bakıldığında ise son yıllarda mutluluk seviyesinin azaldığı görülüyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme