• Haberler
  • Gündem
  • Dünya şampiyonu İzmirli jimnastikçiler Paris yolcusu

Dünya şampiyonu İzmirli jimnastikçiler Paris yolcusu

Şavkar Jimnastik Kulübü'nda yetişen dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcular İbrahim Çolak, Adem Asil ve Ahmet...

Şavkar Jimnastik Kulübü’nda yetişen dünya ve Avrupa şampiyonu milli sporcular İbrahim Çolak, Adem Asil ve Ahmet Önder, kulübün sağlık partneri Medicalpoint Hastanesi’nda basınla biraraya geldi. Basın toplantısına Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Gençlik ve Spor İzmir il Müdürü Murat Eskici, Medicalpoint Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, Şavkar Jimnastik Kulübü Başkanı İsmail Göktekin ile milli takım sporcuları katıldı.

Haber

İzmir kulübü olarak ilerleyen zamanlarda daha büyük başarılara imza atacaklarını vurgulayan Şavkar Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, “Olimpiyatlara gitmek çok önemli. Kulüp olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları’na 4 jimnastik sporcusuyla gittik, 2024 Paris Olimpiyatları’na 3 sporcu ile katılıyoruz. Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen 7. Kulübüz. Sporcularımızı altyapımızda yetiştiriyoruz. İbrahim Çolak 4 yaşında, Ahmet Önder 8 yaşında başladı. Adem Asil 2017’de kulübümüze katıldı. Sporcularımız dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandı. İl müdürümüzün ve federasyonumuzun destekleriyle bugünlere geldik. Medicalpoint’in sporcu sağlığı ile verdiği destek çok önemli” diye konuştu.

Medicalpoint Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Veysi Kubba da Şavkar Kulübü ile kurdukları işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, “Olimpiyat takımına seçilen sporcularımızın yanındayız, onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Daire Başkanı Selçuk Çebi, temel amaçlarının iyi insan yetiştirmek olduğunu açıklayarak, şunları söyledi; “Her birinden madalya beklentimiz var. Geçmişte bu hayaldi. Şimdi bunu başardık. Buradan federasyonumuza da teşekkür etmek istiyorum. Geçen olimpiyatlarda 13 madalyamız vardı. Bu olimpiyatlarda arttıracağımıza inanıyorum.”

Jimnastikte 5 milli takım sporcusundan 3’ünün İzmir’den gitmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici de devletin sporcu yetiştirilmesi konusunda destek verdiğini hatırlatarak, tüm illerde ciddi tesis yatırımları yapıldığını, sporda tesisin ve fiziki yatırımın büyük önem taşıdığını vurguladı. Eskici, anne-babalara da teşekkür ederek, çocuklarının sporla ilgilenmesi konusunda büyük fedakarlık yaptıklarını belirtti.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu İbrahim Çolak, altın madalyaya çok yakın olduklarını ifade ederek, “Bu kolay elde edilmiyor. 2019’da benim ve Ahmet Önder’in kazandığı madalyalarla pek çok kapı açıldı. Pek çok sporcuya ilham oldu. Tokyo tecrübemizle Paris’te daha iyi sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

Elde ettikleri madalyaların arkasında çok büyük fedakarlıklar olduğunu ifade eden Ahmet Önder, “Antremanlar, ailemizin ve arkadaşlarımızın katlandıkları ortada. Ancak tüm bunlar madalya ile unutuluyor. Bu madalyalar da pek çok çocuğa gence ilham oluyor. Biz bir ilki başardık. Jimnastikte yol açtık” diye konuştu.

Adem Asil de her sporcunun hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu, kendilerinin bunu başardığını vurguladı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme