• Haberler
  • Dünyaya umut olmaya çalışıyorlar

Dünyaya umut olmaya çalışıyorlar

Kadın ve çocuk odaklı projelere imza atan  Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Başkan Ayda Özeren liderliğinde...

Kadın ve çocuk odaklı projelere imza atan  Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Başkan Ayda Özeren liderliğinde yeni projeler üretiyor. Rotary’lerin 7 öncelikli alanına göre anne ve çocuk sağlığı, hastalıkları önleme, barış, anlaşmazlıkların çözümü, temel okur yazarlık, çevre ve ekonomik kalkınma alanlarında dünyaya faydalı olmaya çalıştıklarını söyleyen Ayda Özeren, Cumhuriyet’in 100. yılında  barış, kadın, çocuk ve çevre başlıklarında planladıkları projelerinde yol aldıklarını açıkladı.

ALTIN İĞNE İLE ALTIN BİLEZİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin partner olduğu Altın İğne Projesi’ni başlatan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, “bir kadın değişir, dünya gelişir” ilkesiyle hareket ediyor. Rotary Vakfı’nın global fonundan yararlandıkları proje için dikiş makinası alıp, Meslek Fabrikası’na yerleştirdiklerini anlatan Federasyon Başkanı Ayda Özeren, “İş hayatına hiç katılmamış ev kadınlarını bu projeye çekmeye çalıştık. Buradaki eğitimlerle ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Buradan yetişen kadınların yarısını EGSD üyesi konfeksiyon firmaları istihdam ediyor. Projenin ikinci ayağında Sakın Agora’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir yer açtık. Projenin etki alanını genişletmek için Adıyaman Belediyesi ile ortak çalışma başlattık. Oradaki tekstilcilerle birlikte dikiş makinaları aldık. Evdeki kadınları iş hayatına daha fazla dahil etme arzusundayız” dedi.

Projelerin birbiriyle iç içe, zincirleme geliştiğini de açıklayan Özeren, “Girişimci Kadınlar-GİKA” adıyla yeni bir proje  başlattıklarını vurgulayarak, “Genç kadınlar projelerimizi sahipleniyor. GİKA ile e-ticareti önceledik. Evde ürettikleri el ürünlerini oluşturduğumuz e-ticaret sitesi üzerinden satsınlar istiyoruz. Bu uzun soluklu bir proje. Başlaması, sistemin kurulması, uygulanması, sonuç alınması zaman alacak. ‘Yerele Destek Kendine Hizmet’ projemiz de Göç İdaresi, KAGİDER ve Üretkeniz Biz Kooperatifi ile ortak yürüyor. Bu projede de Avrupa Birliği fonlarını kullanarak kadınlara ve gençlere e-ticaret eğitimleri veriyoruz. Bir yandan da çocukların, özellikle kız çocuklarının eğitime daha fazla imkan bulabilmesi için fonlar oluşturuyoruz, burslar veriyoruz. Düzenlediğimiz organizasyonlarla bağışlar topluyoruz” diye konuştu.

HÜSNİYE SEVAL ACUN

Bakmadan Geçme