• Haberler
  • İzmir
  • Duruşma sonrası ilk açıklama: Göreve iade talebi!

Duruşma sonrası ilk açıklama: Göreve iade talebi!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Hakkında 'Yolsuzluk' soruşturmasıyla iddianame hazırlanan Menderes Belediye Başkanı Mutafa Kaylar'ın ilk duruşması görüldü. Duruşmanın...

Duruşma sonrası ilk açıklama: Göreve iade talebi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Hakkında “Yolsuzluk” soruşturmasıyla iddianame hazırlanan Menderes Belediye Başkanı Mutafa Kaylar’ın ilk duruşması görüldü. Duruşmanın ardından Mustafa Kayalar’ın avukatı İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın açıklamalarda bulundu. İzmir Adliyesi C Blok önünde Aydın, göreve iade talebinde bulundu. Öte yandan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kaylar açıklama yapmak istemediğini dile getirdi.

‘HUKUKİ MÜCADELE’

Türkiye’nin  totaliter anlayışının yansımalarının yaşandığını dile getiren Aydın, “Bugün de üç yıldır devam eden bir yansımasının sonucu ile karşımızda. Menderes halkın oyları ile seçtiği Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın tümüyle kurgudan itibaren, hukuk dışı, iç boş iddialarla dedikodularla, görevden uzaklaştırdılar. Bu görevden uzaklaştırmaya bir kılıf bulabilmek için de hukuku yine kendilerine araç kıldırlar ve başkan hakkında bir kamu davası açtılar. Bugün davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme sanık ve tanıkları dinledi. Kimi eksik delillerle birlikte duruşmanın eylül ayında devamına karar verdi. Mahkeme sayın başkan hakkındaki iddiaların boş ve tutarsız olduğunu kanımızca görmüştür. Sayın başkan ve meclis üyemiz Erkan bey hakkındaki diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı. bu adli kontrol kararı da bu hukuk garabetinden ibaretti. Çünkü sayın başkanın delilleri karartma ihtimalini Menderes Sulh Ceza Hakimliği, sayın başkanın bu delileler karatmaması için yurtdışına çıkmasını yasakladı. Biz o zamandan beri diyoruz ki bu deliler yurtdışında değil, tümüyle dosyanın içinde tümüyle mahkemenin önünde. Ama bunu yapmasının amacı görevde kalırsa delileri karatır algısını yaratmak ve böylece başkanın görevden uzaklaştırılmasını sağalmaktı. Şimdi mahkemenin bu kararından sonra artık İçişleri Bakanlığı’nın sayın başkanı, sayın meclis üyemizi görevden uzaklaştırmasını haklı kılan hukuki gerekçe de kalmamıştır. Sözde gerekçe de kalmamıştır. Biz sayın başkanımız ve meclis üyemizin derhal göreve iade edilmelerini talep ediyoruz. Menderes halkının iradesine saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Seçimde kazanamadıkları belediyeyi başka yollarla kazanmaya çakılarak demokrasiye olan tavırlarını bırakmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Aydın, hiçbir sanığın ama bu davadan ceza almayacağına yönelik görüşünü paylaşan Aydın, “Ama bu süreç bir cezalandırma aracı olarak karşımızda kalacaktır. Duruşmada da söyledim bu dava karşımıza Fransız Kafka’nın Dava romanında anlatılan hikâyenin 21. Yüzyılda canlı ve kanlı olarak yaşandığı bir durumdur. Sayın başkan da diğer sanıklarda hukuk dehlizine sokulup labirentlerde dolaştırılıp yargılama sürecinin cezalandırılama haline getirdiği bir süreçle karşı karşıya. Hukuki mücadelemiz devam edecek. Herkes bundan emin olsun. Herkes bilsin ki Menderes halkı kendi iradesine hukuk dışı yollarla gem vurmaya çalışan, kendi idarisini gasp etmeye çalışanlara hiçbir zaman prim vermeyecek” dedi.

Bakmadan Geçme