EA’nın yeni oyunu büyük tepki topladı!

Electronic Arts’ın yeni çıkarmış olduğu FC 24 oyununa erken erişim sağlayan içerik üreticileri oyun hakkında sosyal...

Electronic Arts’ın yeni çıkarmış olduğu FC 24 oyununa erken erişim sağlayan içerik üreticileri oyun hakkında sosyal medya platformları üzerinden birçok yorumda bulundu. Hem oyuna yeni eklenen kadın oyuncular hem de söz konusu oyunun eski oyundan çok da farklı olmadığını belirtilen içerik üreticiler genel olarak negatif yorumlar gerçekleştirdi.

KADIN FUTBOLCU TEPKİSİ

Twitch yayıncısı Eray, dün açtığı canlı yayında eski adıyla FIFA yeni adıyla EA FC 24’ün Ultimate Team’ine kadın futbolcuların eklenmesine isyanda bulundu. Eray, “Gerçek futbolda erkek futbolcular kadın futbolcularla birlikte mi oynuyor? Ayrı paket getirin onu açalım. Biz oyunda kadın futbolcu olmasın demiyoruz ki” ifadelerini kullandı.

Twitch yayıncısı Jrokez ise Twitter’dan yaptığı yorumunda, “Paketten oyuncu açılmadan önce aynı takım ve aynı ülke gözükünce beklediğimiz oyuncu gelmeyince sinirlenebiliyoruz”

FIFA’da yıllardır bulunan kart açma özelliğinde artık kadın oyuncu çıkma şansı da bulunduğu için istenen oyuncuların çıkma şansı düştü. Kadın oyuncular için ayrı bir paket isteyen yayıncıların yanı sıra kadınların temelli oyundan kaldırılmasını isteyen içerik üreticileri de oldu.

İçerik üreticisi Canbequit, videosunda EA FC 2024’e kadın oyuncuların eklenmesi hakkında, “Bu FIFA 2024’de kadınların ne işi var kardeşim. Kadının yeşil sahada ne işi var? Futbolda kadın istemiyoruz kardeşim!” söyleminde bulundu.

EA FC 2024 NE ZAMAN ÇIKIYOR?

EA FC 2024, 2023 Eylül ayının 29’unda erken erişimden çıkıp tüm oyunculara açılacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme