Edremit'te Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Edremit ilçesinde düzenlenen resmi törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene, Edremit Kaymakam Vekili ve Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, 19. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay İsmail İbiş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, gaziler, daire müdürleri, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk Sunumu ve Saygı Duruşu ile Başladı

Edremit'te Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Tören, Edremit Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Edremit Belediyesi adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gaziler adına Gazi Ali Çakır tarafından yapılan anlamlı konuşma, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı. Çakır, gazilerin vatan sevgisi ve fedakârlıklarını vurgulayarak tüm katılımcılara seslendi. Etkinlikte öğrenciler tarafından okunan şiirler de büyük beğeni topladı.

Başkan Ertaş’tan Anlamlı Mesaj

Edremit'te Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yaptığı konuşmada, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene katılmaktan büyük bir onur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum,” ifadelerine yer verdi.

Gazilere Özel İkram

Edremit'te Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Tören sonrasında, ilçede ikamet eden gaziler için Edremit Askeri Gazino Müdürlüğü'nde özel ikramlar sunuldu. Protokol üyeleri, gazilerle bir araya gelerek sohbet ettiler ve Gaziler Günü’nü kutlayarak onların anılarını ve düşüncelerini dinlediler.

Edremit’teki Gaziler Günü etkinlikleri, hem protokol üyeleri hem de halkın yoğun katılımıyla birlik ve beraberlik içinde tamamlandı. Törenler, gazilere duyulan minnetin en güzel şekilde ifade edildiği bir gün olarak hafızalarda yer etti.

Bakmadan Geçme