• Haberler
  • Genel
  • Edremit'te can dostlar için yeniden bir merkez açılıyor

Edremit'te can dostlar için yeniden bir merkez açılıyor

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Çıkrıkçı Mahallesi'nde bulunan Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniden...

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Çıkrıkçı Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniden hizmete açmak için çalışmalara başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen projede, merkezin iki ay içinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Başkan Ertaş, göreve gelmeden önce verdiği sözleri yerine getirerek, sokak hayvanlarının yaşam haklarını koruyan ve yaşam koşullarını iyileştiren bir belediyecilik anlayışını hayata geçiriyor. Uzun zamandır kullanılmayan Çıkrıkçı Mahallesi’ndeki merkezin bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları Başkan Ertaş’ın talimatıyla başlatıldı.

Haber

“ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK”

Çalışmaları yerinde inceleyen Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, merkezde yapılacak işlerin detaylarına dair açıklamalarda bulundu. Başkan Ertaş, “Bu kapsamda patili dostlarımızın bakım, tedavi, kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştireceğimiz; teknolojik donanımı, tam teşekküllü ameliyathanesi ile modern bir yapıda inşa ettiğimiz Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde çalışmalarımıza hız verdik” dedi. Projenin, Başkan Yardımcılığı döneminde başladığını ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde ilerlediğini belirtti.

Haber

YAŞAM HAKKI VURGUSU

Merkezin inşaatının iki ay içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Başkan Ertaş, sokak hayvanlarının yaşam haklarını korumaya yönelik yasaların karşısında olduklarını vurgulayarak, “Kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat” prensibi doğrultusunda hareket ettiklerini ve bu doğrultuda gerekli tüm çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Yeni merkezin, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu konusunda önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor. Başkan Ertaş, merkezin hayvanların daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmelerini sağlayacak bir yer olacağını belirterek, bu projelerin Edremit Belediyesi’nin sosyal sorumluluk anlayışının bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Haber

LEYLA BİLGİ  

Bakmadan Geçme