Efes Selçuk'ta 29 Ekim coşkusu çoktan başladı

Efes Selçuk, Cumhuriyet'in 101. yılını kutlamak için 28 ve 29 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Kutlamalar 28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Aynı günün akşamı, saat 19.30’da Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda usta şair ve yazar Ataol Behramoğlu ile müzisyen Haluk Çetin’in “Cumhuriyet’in Aydınlığı” adlı şiir ve müzik dinletisi gerçekleşecek. Bu etkinlik, Cumhuriyetin değerlerini sanat yoluyla anmak ve yaşatmak isteyen Efes Selçuklular için özel bir buluşma olacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL ŞENLİK

29 Ekim Salı günü sabah 10.00’da düzenlenecek resmi törenle Cumhuriyet coşkusu Efes Selçuk’ta doruğa ulaşacak. Belediye, aynı gün çocukları da unutmayarak 14 Mayıs Mahallesi’nde “Şen Çocuk Atölyesi” açılışını gerçekleştirecek. Saat 13.30’da açılacak olan atölye, sosyal destek ihtiyacı olan ailelerin çocukları için özel etkinlikler sunarak onlara bayram sevincini yaşatmayı hedefliyor.

Efes Selçuk'ta 29 Ekim coşkusu çoktan başladı

FENER ALAYI VE ADAMLAR KONSERİ

Cumhuriyet’in 101. yılı kutlamaları, 29 Ekim akşamında geleneksel Fener Alayı ve Adamlar konseriyle devam edecek. Atatürk Anıtı önünden 19.23’te başlayacak olan Fener Alayı, Cumhuriyet coşkusunu tüm Efes Selçuk sokaklarına taşıyacak. Fener Alayı’nın ardından ise saat 20.30’da Pazar yerinde sevilen müzik grubu Adamlar’ın konseri düzenlenecek.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu yılın Cumhuriyet Bayramı’nın özellikle coşkuyla kutlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Sengel, “Son dönemde yaşadığımız acılar ve ülke genelinde artan şiddet olayları bizleri derinden sarsıyor. Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddetin yanında Cumhuriyet değerlerimiz de yoğun saldırı altında. 29 Ekim, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine olan bağlılığımızı göstermemiz gereken en önemli günlerden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak karanlığın üstesinden gelebiliriz. Tüm Efes Selçuk halkını bu önemli günü coşkuyla kutlamaya davet ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Efes Selçuk, tüm vatandaşlarını Cumhuriyetin 101. yılını dayanışma ve coşkuyla kutlamak için bir araya gelmeye davet ediyor.

Kaynak: Selçuk Belediyesi

Bakmadan Geçme