Efes Selçuk'ta barış ezgileri yankılandı

1 Eylül Dünya Barış Günü'ne özel konser verildi.

1 Eylül Dünya Barış Günü, Efes Selçuk’ta düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. İzmir Rebetiko Korosu'nun Amfi Tiyatro’da gerçekleştirdiği konser, Türkçe ve Yunanca şarkıların büyüleyici ezgileriyle barışa olan özlemi dile getirdi. Konser, dinleyicilerin büyük beğenisini toplarken, Ege’nin iki yakasından gelen şarkılar, geçmişin izlerini ve halklar arasındaki ortak kültürü bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Ege'nin Barış Sesleri: İzmir Rebetiko Korosu

Efes Selçuk'ta barış ezgileri yankılandıTürkiye’nin tek Rebetiko korosu olan ve Berkant Atılgan’ın yönetiminde sahne alan İzmir Rebetiko Korosu, geçmişten günümüze Türk ve Yunan halklarının belleğinde yer eden şarkıları seslendirdi. Ege’nin iki yakasını buluşturan şarkılar, konser boyunca izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Dinleyicilerin de şarkılara eşlik ettiği konser, adeta bir kültür köprüsü oldu. Koro Şefi Berkant Atılgan, performansın yanı sıra, paylaştığı anılarla da izleyicilerin keyifli dakikalar geçirmesini sağladı.

Başkan Sengel: "Halklar Barış İstiyor"

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, konser sırasında İzmir Rebetiko Korosu’na teşekkür ederek, barışın önemine dair anlamlı bir konuşma yaptı. Başkan Sengel, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bu şarkıları dinlerken aklımdan birçok şey geçti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler Birliği ile Adıyaman’da deprem bölgesindeydik. Depremzedelerle bir araya geldik ve hala aynı acıların yaşandığını gördük. Sizin ezgilerinizi dinlerken bu acılar gözümün önüne geldi. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir çocuk ölüyorsa, bir insan acı çekiyorsa, o acının milliyeti yoktur. Bu yüzden barış, bizim en önemli hedefimizdir. Halklar barış istiyor, birlikte yaşamak istiyor” dedi.

"Barış Her Daim Bizimle Olsun"

Efes Selçuk'ta barış ezgileri yankılandı

Sanatın ve sanatçının halklar arasındaki barışı güçlendirdiğine vurgu yapan Başkan Sengel, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Aynı gökyüzüne ve denize bakarken, anlamsız çatışmaları anlamak imkansız. Haziran ayında sayın Yorgo Papandreu’yu Efes Selçuk’ta ağırladık. Papandreu, rahmetli İsmail Cem ile dostluğundan bahsetti. İki gün önce de sayın Zülfü Livaneli ile birlikteydim, o da Mikis Theodorakis ile dostluğundan bahsetti. O anda, sanat ve müziğin dostlukları pekiştiren en güzel bağ olduğunu bir kez daha anladım. Türküler kardeştir ve bu kardeşlik, içimizi ısıtan barışın sembolüdür. Yaşar Kemal’in dediği gibi, ‘Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır.’ Gelecek, barış türkülerinin daha fazla söylendiği günlere gebe olsun.”

Bu anlamlı etkinlik, Efes Selçuk’ta barışın ve kardeşliğin sesi olarak yankılandı, katılımcılara unutulmaz bir 1 Eylül Dünya Barış Günü yaşattı.

Bakmadan Geçme