Efes Selçuk'ta Cumhuriyet için pedal çevirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk Bisikletlileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen 'Cumhuriyete Pedallıyoruz' etkinliği, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İstasyon Meydanı'nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası teması olan "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" çerçevesinde yapıldı.

Sokaklar Bisikletlerle Renklendi

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet için pedal çevirildi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl Efes Selçuk’ta renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Efes Selçuklu vatandaşlar, öğrenciler ve Efes Selçuk Bisikletlileri Derneği üyeleri katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, etkinlikte çiçeklerle süslenmiş bisikletiyle bisiklet kortejine eşlik etti. Etkinlik, İstasyon Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda son buldu.

Başkan Sengel’den Kutlama Mesajı

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet için pedal çevirildi

Etkinlik sırasında Efes Selçuk sokaklarında bisiklet süren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Hararetli hayatımızı hareketlendiriyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası kutlu olsun,” diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Çocuklar İçin Eğlenceli Aktiviteler

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet için pedal çevirildi

Cumhuriyet Parkı’ndaki etkinlikte çocuklar için palyaço, yüz boyama ve sihirbaz gösterileri düzenlendi. Minik bisikletçiler, bu etkinliklerde doyasıya eğlendi. Ayrıca, bisiklet sürmeyi teşvik etmek ve çevre dostu alışkanlıkları desteklemek amacıyla katılımcılara reflektör bantları hediye edildi.

Başkan Sengel’den Teşekkür ve Spor Vurgusu

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet için pedal çevirildi

Bisiklet kortejini tamamladıktan sonra Efes Selçuk’un sokaklarında bisiklet sürmeye devam eden Başkan Sengel, Eşref Arna Caddesi’ndeki yol yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sengel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi emekçileriyle bu cadde çok güzel olmuş. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim,” dedi.

Spor Alanı Tadilatları

Başkan Sengel, etkinlik sırasında tadilatı tamamlanan spor alanını da ziyaret etti. “Bundan yaklaşık iki ay önce bu alana geldiğimizde spor alanının değiştirileceğini ve dönüştürüleceğini söylemiştik. Şu an bu alanda pickleball, tenis ve basketbol oynanabilecek bir zemin iyileştirmesi yaptık. Ayrıca, etrafındaki demirleri değiştirdik ve gece ışıklandırmasını sağladık,” açıklamasında bulundu. Sengel, Avrupa Hareketlilik Haftası vesilesiyle sporun hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, çocuklar, gençler ve yetişkinler için sporla bire bir ilgilenmenin önemini ifade etti.

Etkinlik, hem sürdürülebilir kentsel hareketliliği teşvik etmeyi hem de halk sağlığını ve yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bir dizi organizasyonla devam edecek.

Bakmadan Geçme