Efes Selçuk'ta duygusal anlar yaşandı

Efes Selçuk Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı'nda düzenlediği Yazlık Sinema Gecesi ile vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk 1881-1919” filminin gösterimi, Efes Selçuklular tarafından büyük ilgi gördü.

Atatürk Filmleri Büyük İlgi Gördü

3 Eylül Salı akşamı, film serisinin ilk bölümü olan “Atatürk 1881-1919 (1. Film)” izleyiciyle buluşurken, serinin devamı olan “Atatürk 1881-1919 (2. Film)” ise 4 Eylül Çarşamba akşamı İstasyon Meydanı’nda kurulan dev ekranda gösterildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk yıllarından başlayarak Millî Mücadele'nin liderliğine kadar geçen süreci anlatan film, izleyicilere Atatürk'ün mücadelesini ve Kurtuluş Savaşı’na giden yolu Atatürk’ün perspektifinden sundu.

Büyük Beğeni Topladı

Atatürk ve silah arkadaşlarının verdikleri bağımsızlık mücadelesini konu alan bu etkileyici film serisi, yalnızca Efes Selçuk’taki vatandaşlar tarafından değil, çevre ilçelerden gelen ziyaretçilerden de büyük beğeni topladı. Gösterime gelen kalabalık, Atatürk’ün hayatının bu önemli dönemlerini hep birlikte izleme fırsatı buldu.

Başkan Sengel’den Etkinliğin Önemine Vurgu

Efes Selçuk Belediyesi’nin 26 Ağustos’tan 8 Eylül’e kadar uzanan Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı Atatürk filminin gösteriminin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, etkinliklerin tarihsel süreçle uyumlu olmasına özen gösterdiklerini belirtti. Başkan Sengel, “Büyük Taarruz’un yıl dönümünden başlayıp Efes Selçuk’un kurtuluşuna kadar uzanan bu süreçte, tarihi ve anlamlı etkinlikler düzenlemeye özen gösteriyoruz. Bu bağlamda, Atatürk filmini vatandaşlarımızla birlikte izlemek bizler için çok anlamlıydı. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik, Zafer Haftası boyunca devam eden kutlamaların önemli bir parçası olarak hafızalarda yer etti.

Bakmadan Geçme