• Haberler
  • Gündem
  • Efes Selçuk'un kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlandı

Efes Selçuk'un kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlandı

Efes Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, büyük bir katılımla gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un “Tek sevdamız Atatürk” diyenlerin yeri olduğunu vurgulayarak, “Kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun Efes Selçuk. Bugün, sadece tarihte kalan bir gün değil, vazgeçmeyenlerin, direnenlerin ve savaşanların yazdığı bir destanın sonsuza kadar uzandığı gündür” dedi.

“Bugün Selçuk’un Özgürlüğe Kavuştuğu Gün”

Tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Kaymakam Vekili Tire Kaymakamı Vural Karagül, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Sengel, 8 Eylül’ün önemine vurgu yaptı: “Bugün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin 30 Ağustos Zaferi ile taçlandığı gün. Bizlerin, evimiz Selçuk’un özgürlüğüne kavuştuğu gün. Bu gün bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık yolundaki yürüyüşünü anlatır.”

Efes Selçuk'un kurtuluşunun 102. yılı coşkuyla kutlandı

“Bir Tarihin Çok Ötesi, Bir Destanın Çok Fazlasıdır Bugün”

Sengel, konuşmasına devam ederek, “Bir tarihin çok ötesi, bir destanın çok fazlasıdır bugün. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla halkı önderlik ettiği gün, sadece bağımsızlık mücadelesi değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da temelidir. Kurtuluş, yalnızca bir destan değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yoldur. Bugün Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu yolun değerini yüksek bir bilinçle idrak ediyoruz” dedi.

“Bugün Sonsuz Bağımsızlığın ve Özgürlüğün Bayramıdır”

Başkan Sengel, sözlerine şöyle devam etti: “Bir bayrağın dalgalanması, bir çocuğun okula gitmesi, bir kadının belediye başkanı olarak kentinin kurtuluş töreninde konuşma yapması, bir gencin kendini bilime, sanata adaması, sokaklarda müziğin susmaması 102 yıl önce verilen mücadelenin, özgürlüğün ve bağımsızlığın sonucudur. Bugün sonsuz bağımsızlığın ve özgürlüğün Selçuk’a gelişinin bayramıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanları saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Hep söylüyoruz; ‘Sonsuza Kadar Özgür, Sonsuza Kadar Bağımsız, Sonsuza Kadar Laik, Sonsuza kadar Cumhuriyet’” dedi.

Şiir ve Gösterilerle Coşku Dorukta

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından 19 Mayıs Ortaokulu öğrencisi Nisa Ilgın Çomak, güne dair bir şiir okudu. Efes Selçuk’un kurtuluşunun 102. yılı için düzenlenen törende Belediye Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi büyük beğeni topladı. Ayrıca, kurtuluş gününü canlandıran canlı heykeller de yoğun ilgi gördü.

8 Eylül Efes Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102. yıl dönümü kutlamaları, gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek ve Pazar Yerinde Norm Ender konseri ile sona erecek.

Bakmadan Geçme