EFEST'te işinin ehli ustalar, yetenekli çocuklar ve coşkulu sahneler

EFEST 2024, coşkulu bir başlangıcın ardından ikinci gününde de etkinliklerle dolu bir program sundu. Lezzet sunan atölyeler, Açık Satranç Turnuvası ve Çocuk Senfoni Orkestrası konseri ile dolu dolu geçen günün sonunda, ünlü sanatçı Zara, sahnede unutulmaz bir performans sergiledi.

Festivalin ikinci gününde, EFEST Mutfağı Tadım Atölyesi’nde Efes Selçuk’un zengin mutfak kültürüne ait lezzetler katılımcılarla buluştu. Şef Hazer Amani’nin önderliğinde gerçekleştirilen atölyede, Belevi Şeftalisi ile levrek ve Zeytinköy narı ile pilav yapıldı. Anadolu mutfağının zenginliğine dikkat çeken Amani, "Anadolu mutfağına, yöresel lezzetlere sahip çıkalım" çağrısında bulundu. Ayrıca, Efes Selçuk’un yemek kültürü üzerine bir kitap hazırlanması önerisinde bulundu.

EFEST'te işinin ehli ustalar, yetenekli çocuklar ve coşkulu sahneler

“Lezzetleri Bir Araya Getiriyoruz”

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Hazer Amani’ye teşekkür ederek, “Efes Selçuk’ta Müşterek Mutfak haritamız var. Karadenizlilerin, Giritlilerin, göçmenlerin, Konyalılar’ın ve doğudan buraya yerleşenlerin ayrı lezzetleri var. Biz her sene festivalde bu lezzetleri bir araya getiriyoruz. Bereketli topraklarda kadınların ve becerikli aşçıların elleriyle lezzetler çıkıyor” dedi.

EFEST Mutfağı Tadım Atölyesi’nde Selçuk Karadeniz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi ve Selçuk Makedonya Göçmenleri Derneği’nin sunduğu lezzetler festivale renk kattı. Selçuk Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin usta aşçıları da etkinliğe katkıda bulundu.

İsmail Aka’nın Çocuklarından Muhteşem Performans

EFEST 2024’ün ikinci gününde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi kursiyerlerinden oluşan Çocuk Senfoni Orkestrası, Pazar Yeri’nde verdiği konserle büyük beğeni topladı. Çocukların başarılı performansı dinleyicilerden tam not aldı.

Açık Satranç Turnuvası Büyük İlgi Gördü

Festival kapsamında düzenlenen Açık Satranç Turnuvası, hem çocuklar hem de yetişkinlerden oluşan 130 katılımcıyı bir araya getirdi.

EFEST'te işinin ehli ustalar, yetenekli çocuklar ve coşkulu sahneler

Zara’dan Unutulmaz Bir Performans

EFEST’in ikinci gününde Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Zara sahne aldı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Zara için çevre ilçelerden birçok katılımcının Efes Selçuk’a akın ettiğini belirterek, “Kurtuluşumuzu sizinle birlikte kutluyor olmak, o güzel sesinizi dinlemek bizim için bir şeref. Efes Selçuk’u taçlandırdınız” dedi.

Zara, Efes Selçuk’ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kültür sanat ve yaşam festivaliniz İzmir için, Selçuk için ilelebet devam etsin. Ben bu halka aşığım. Bu ülke için kim bir harf öğretiyor, bir ağaç dikiyor, yerdeki bir çöpü kaldırıyorsa, bütünün hayrına çalışıyorsa biz de onların karşısında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme