• Haberler
  • Spor
  • Efsane kulüp borç içinde… Bakanlık ile davalık oldular!

Efsane kulüp borç içinde… Bakanlık ile davalık oldular!

1. Lig’de yer alan Altay, Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda iç saha maçlarını oynamak için Gençlik ve...

1. Lig’de yer alan Altay, Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda iç saha maçlarını oynamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol imzalamıştı. Ancak kulüp, bu stadın kira bedeli, elektrik giderleri ve saha bakım masraflarını ödemediği için yasal süreç başlatıldı.

Odatv’de yer alan habere göre 2021-22 Süper Lig sezonunda Altay,  Alsancak Stadı’nda oynanan maçlarla ilgili Hatayspor, Trabzonspor, Alanyaspor, Konyaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor, Antalyaspor, Başakşehir, Galatasaray, Giresunspor ve Kasımpaşa’ya toplamda 1 milyon 365 bin TL borçlandı. Bu borç nedeniyle yapılan ödemelerin gerçekleşmemesi üzerine İzmir 26. İcra Müdürlüğü, kulüp aleyhine 1 milyon 365 bin TL tutarında bir icra süreci başlattı. Ayrıca stadyumun hibrit çim saha bakım masraflarını karşılamayan kulüp için ayrı bir icra süreci daha başlatıldı.

Protokole göre, saha bakımı için belirlenen nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki ödemeler yapılmadığı için kulüp, 720 bin TL’lik ek bir icra takibiyle karşı karşıya. Bu mali sıkıntılarla mücadele eden ve kadro bütünlüğü riskiyle karşı karşıya kalan kulüp, yeni yönetiminin kasım ayında göreve gelmesine rağmen geçmiş borçlar nedeniyle daha da zor bir konuma geldi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme