Ege Üniversite’nin tanıtımına büyük ilgi

Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan'nın haberine göre, Ege Üniversitesi’nin 25. tanıtım günlerinde akademisyen ve öğrenciler,...

Ege Üniversite’nin tanıtımına büyük ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan’nın haberine göre, Ege Üniversitesi’nin 25. tanıtım günlerinde akademisyen ve öğrenciler, tercih yapacak gençlerle bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde eğitim öğretimlerine devam eden liselerin son sınıf öğrencilerine; Ege Üniversitesi’nin fakülte ve yüksekokulları, sosyal ve spor tesisler, akademik ve idari birimleri ile barınma ve beslenme olanakları tanıtıldı.

Ege Üniversitesi’ne yoğun talep

Türkçe Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Ayşegül Çapar, “1. sınıfı başka bir okulda okudum fakat araştırma yaptıktan sonra gördüm ki Ege Üniversitesi’nin kendini geliştirdiğini fark ettim, bu yüzden 2. sınıfta bu okula geldim’’ dedi. Ayşegül Çapar, halkla ilişkiler reklamcılık ya da tasarım gibi bölümleri düşündüğünü belirterek, “Ama Türkçe öğretmenliğini daha iyi yapabileceğimi fark ettim çünkü, dilimiz ve iletişimimiz Türkçe. Bu ikisi arasında bağlantı kurabileceğimi fark ettim, bu yüzden Türkçe öğretmenliğini seçtim” dedi.

Haber

Ayşegül Çapar

Ziraat Fakültesi uygulamalı eğitim veriyor

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Doktor Öğretim Üyesi Bülent Budak, ziraat mühendisliğinin geleceği olan bir meslek olduğunu ve 2 yıllık eğitimden sonra mezun olan öğrencilerin tekniker olabileceğini belirterek , “2 yıl eğitimden sonra isteyen öğrencilerimiz DGS ile 4 yıllık ziraat fakültelerinde eğitimlerine devam ederek ziraat mühendisi olabilirler” dedi.
Bülent Budak, “Mezunlarımız hem devlet memuru olabilir hem de özel sektörde kendi işlerini kurabilir. Okulumuzda 200 hektarlık arazimiz var, bu arazi üzerinde tarla ve bahçe bitkileri konusunda uygulamalı olarak eğitim veriyoruz” dedi.

Haber

Bülent Kudak

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf Organik Tarım Öğrencisi Yasin Özalp, öncelikli amacının ziraat mühendisliği olduğunu belirterek, hedefine ulaşamadığını 2. tercih olarak Ege Meslek Yüksek Okulu’nu tercih ettiğini söyledi. 4 yıllık olan bu bölümün 2 yılda nasıl eğitim verdiğini merak ettiğim için Ege Üniversitesi’ni tercih ettiğini ifade eden Yasin Özalp, “Ege Üniversitesi’ni küçüklüğümden beri istiyordum, çocukluk hayalimi gerçekleştirdim’’ dedi.

Haber

Yasin Özalp

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Şebnem Türkün, Ege Üniversitesi’nin Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olduğu için burada çalışmaktan gurur duyduğunu belirterek, diş hekimliği fakültesinde çok hasta geldiği için öğrencilerin pratik yapma imkanın olduğunu ifade etti. Öğrencilerden çok çalışıyoruz diye geri dönüş aldıklarını diye ifade eden Şebnem Türkün, “Çok çalışmanın diş hekimliği branşında bir avantaj olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Haber

Şebnem Türkün

Doktora öğrencisine sunulan imkanlar

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Araştırma Görevlisi Ece Nur Kaya Yıldırım, öğrencilere teknik ve teorik alanda eğitim veren bir bölüm olduklarını belirterek, Ege Üniversitesi’nin diğer üniversitelerden farklının bir ‘’ekol’’ olduğunu belirtti. Ece Nur Kaya, üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora araştırması için İstanbul’daki üniversitelere baktığını fakat yüksek lisans ve doktora için en iyi imkanın burada olduğunu fark ettiğini ifade etti.

Haber

Ece Nur Kaya

Bakmadan Geçme