Ege Üniversitesi’nin çalışmaları sürüyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen ardışık iki büyük deprem sonrasında tüm Türkiye ile birlikte Ege Üniversitesi ailesi de yaraların sarılması adına tek yürek oldu.

Ege Üniversitesi’nin çalışmaları sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin gerçekleştiği ilk gün Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde toplanan Ege Üniversitesi senatosu, hem bölgeye yapılacak yardımlar hem de depremden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına hızlı kararlar alarak uygulamaya koydu.

EKİP HALA BÖLGEDE

Eşine az rastlanır bir felaketin yaşandığını dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir depreminde edindiğimiz tecrübe ile bölgeye destek olmak adına İçişleri Bakanlığımız, İzmir Valiliğimiz ve AFAD koordinasyonunda ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattık. Böylesine büyük bir felaketten ancak el birliği ve yardımlaşma ile çıkılacağının bilinciyle hareket ettik” diye konuştu.

Deprem bölgesindeki yapıların incelenmesi için bölgeye bir ekip gönderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümümüz hocalarından oluşan ekip, depremden etkilenen illerimize giderek buradaki yapılarda incelemelerde bulundular. Yeni görevlendirdiğimiz inşaat mühendislerimizden oluşan bir diğer ekibimiz de bölgedeki incelemelerini sürdürüyor” dedi.

TEKNOLOJİK ALTYAPI

YÖK’ün uzaktan eğitim kararı doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Yükseköğretim Kurulu’nun 2022–2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin ilk etapta uzaktan eğitim yoluyla devam etmesine ve nisan ayında hibrit sürecin değerlendirilmesine yönelik kararı neticesinde üniversitemiz yetkili organlarında gerekli değerlendirmeleri yaparak online eğitime başladık. Güçlü teknolojik altyapıya sahibiz. Bu süreçte tüm dijital gücümüzle öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

EGE AJANS

Bakmadan Geçme