Ege'den bahara özel proje: Temiz Nefes

EGEMM (Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi), İletişim Fakültesi ve Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç...

Ege'den bahara özel proje: Temiz Nefes
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EGEMM (Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi), İletişim Fakültesi ve Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan “Temiz Bir Nefes Al” projesi sigara bağımlılığı ile mücadele etmeyi hedefliyor.

İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Her yıl yüzlerce kişinin hastalanmasına ya da ölümüne sebep olan sigara ile mücadele etmeliyiz. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bireyler görmek istiyorsak bu işe bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturarak başlamalıyız. Maalesef, toplumumuzda sigara kullanım yaşı çok düştü. Kullanım sebebi her ne olursa olsun bu zehir hakkında toplumdaki her bireyi uyarmalı ve onlara sağlıklı bir beden ve zihnin en büyük nimet olduğunu hatırlatmalıyız” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine ayrı önem verdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Gültekin, spor ve sağlık alanına dikkat çekmeye özen gösterdiklerini ve bu iki alanın herkes için önemli olması gerektiğinin de altını çizdi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme