• Haberler
  • Ekonomi
  • Egeli Mobilyacıların 2028 Hedefi: 1,5 milyar dolar ihracat

Egeli Mobilyacıların 2028 Hedefi: 1,5 milyar dolar ihracat

İzmir basınıyla bir araya gelen Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı...

İzmir basınıyla bir araya gelen Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Gürle, 2023 yılında Türkiye’nin 8 milyar dolarlık mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatına 906 milyon dolarlık katkı sağladıkları bilgisini verdi.

Mobilya, kâğıt ve odun dışı orman ürünleri olmak üzere üç alt sektöre hizmet verdiklerini kaydeden Gürle, kâğıt ve kâğıt mamulleri ihracatının 538 milyon dolar, odun dışı orman ürünleri olarak adlandırılan defne, kekik, ıhlamur gibi ürünleri kapsayan ihracatın 103 milyon dolar, mobilya da ise 224 milyon dolar oldu ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

YEŞİL MUTABAKAT KOMİSTESİ OLUŞTURULDU

Kâğıt sektörünün Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına uyum için öncelikli sektörlerin başında geldiğini de ifade eden Gürle, “Avrupa Yeşil Mutabakatına” uyum sağlamak amacıyla firmalarımızın yeşil dönüşüm süreçlerine destek olmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bir Yeşil Mutabakat Komitesi oluşturduk” dedi.

TÜRK BİTKİ ÇAYI

2024 yılında sürdürecekleri projelerle ilgili özet bilgiler veren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, “Dünya 1. si olduğumuz kekik defne biberiye vb. gibi odun dışı orman ürünlerinin bu sefer farklı bir yönünü, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” gücünü, “Türk Bitki Çayı” markası tanıtımıyla dünyaya göstereceğiz. Bu projede ABD ve Almanya öncelikli hedef pazarlarımız olacak” şeklinde konuştu.

AEGEAN FURNİTURE UR-GE PROJESİNDE İKİNCİ FAZ BAŞLAYACAK

Aegean Furniture isimli Ur-Ge projesini başlattıklarını hatırlatan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, Fas’a yönelik gerçekleştirdikleri sektörel ticaret heyetinin çok başarılı geçtiğini, sona eren projelerinin ikinci fazı için 33 mobilya firmasının katılımıyla yeni bir proje yazdıklarını belirtti. Proje için Ticaret Bakanlığı onayını aldıklarını da dile getiren Güngör, “Yeni projeyle daha fazla sektörel ticaret ve alım heyeti, daha fazla fuar ziyareti yaparak, Egeli mobilya ihracatçılarının yeni pazarlara yelken açmasını sağlayacağız” dedi.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme