EGİAD, yeni nesil liderler yetiştiriyor

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yenilikçi fikirler ve projeler üretebilmelerini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

EGİAD, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) iş birliğiyle düzenlediği “Liderlik Akademisi Programı” ile genç yöneticilerin donanımlarını artırmayı hedefleyen yeni bir projeyi hayata geçirdi. Program, özellikle üst düzey yöneticiler ve şirket sahiplerine yönelik olarak tasarlanan hibrit bir Mikro MBA programı olarak dikkat çekiyor ve iş dünyasında büyük ilgi uyandırdı.

Bu girişimle, şirketlerin yeni nesil yöneticilerinin kriz yönetimi, insan kaynakları, stratejik yönetim ve işletme kurumsallaşması gibi alanlarda daha yetkin hale gelmesi amaçlanıyor. EGİAD, bu projeyle bilinçli yönetici ve genç lider kavramlarını gündeme taşıyarak iş dünyasında fark yaratmayı hedefliyor.

20 İŞ İNSANI KATILIYOR

Program, 15 Ağustos - 17 Ekim tarihleri arasında, çeşitli akademisyenlerin katılımıyla toplam 50 saat sürecek. 20’ye yakın iş insanının katıldığı eğitimlerde, 4 saat online teorik dersler ve 2 saat yüz yüze pratik/vaka analizleri gerçekleştirilecek. Eğitimin içerikleri arasında Yönetim ve Organizasyon, Stratejik Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik, Kurumsal Finans, Yöneticiler için Ekonomi, İşletme Hukuku, Stratejik Pazarlama ve Yönetsel Karar Verme gibi konular bulunuyor.

ŞİRKETLERDE VERİMLİLİK ARTACAK

Açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ürper, bu programın şirketlerin verimliliğinde önemli artışlar sağlayacağını belirtti. Ürper, "EGİAD Liderlik Akademisi projesiyle, üyelerimizin liderlik özelliklerini geliştirerek iş hayatındaki etkinliklerini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, derneğimiz bünyesinde farklı kuşaklar arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını da teşvik edeceğiz. Günümüz iş dünyasında liderlik, sadece şirket yönetmekle sınırlı değil; vizyon oluşturmak, stratejik kararlar almak ve ekiplerin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak gibi birçok yetkinlik gerektiriyor. EGİAD olarak, bu anlayışla üyelerimizin ve temsil ettikleri şirketlerin gelişimi için çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Aldığımız olumlu geri dönüşler, bu çalışmaların başarısını ve üyelerimizin liderlik becerilerinin gücünü göstermektedir." dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Prof. Dr. Engin Deniz Eriş de konuşmasında, DESEM’in 26 yıllık geçmişine değinerek, merkezin Ege Bölgesi’nin ilk, Türkiye’nin ise 7. Sürekli Eğitim Merkezi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Eriş, “DESEM Executive Mikro MBA Programı, değişen küresel dinamiklere uygun olarak işletme sahiplerine ve üst düzey yöneticilere gerekli becerileri kazandırmayı amaçlayan 50 saatlik hibrit bir sertifika programıdır” diye konuştu.

Bu iş birliği ile gerçekleştirilen Liderlik Akademisi Programı, genç yöneticilere vizyoner liderlik nitelikleri kazandırmayı ve onların iş dünyasında daha etkili rol almalarını sağlamayı amaçlıyor. EGİAD ve DESEM’in bu ortak girişimi, geleceğin iş dünyasının liderlerini yetiştirmede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor

Bakmadan Geçme