• Haberler
  • Gündem
  • Eğitimde ikililik: Bir tarafta sanat diğer tarafta din

Eğitimde ikililik: Bir tarafta sanat diğer tarafta din

Turgay Kılıç/ Yeni İzmir-Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) isimli proje, Türkiye'de ilk olarak İzmir ve...

Turgay Kılıç/ Yeni İzmir-Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) isimli proje, Türkiye’de ilk olarak İzmir ve Eskişehir’de izlerini göstermeye başladı. Henüz uygulanmadan izleri görünen proje, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürüttüğü, okullarda ‘din eğitimi’ adı altında laiklik ve karma eğitimin dışında tutulan bir eğitim sistemi oluşturulmanın yolunun açılması hamlesi olarak görülüyor.

Velilerden ve eğitimcilerden tepki

ÇEDES projesinin yayılmasıyla sosyal medyada ve sokakta eylem yapan veliler, eğitimcilerin de eylemine katılarak ‘ÇEDES’e karşı olduklarının vurguluyor. Değerler eğitimini neden öğretmenlerin değil de din görevlileri tarafından verilmesinin istendiği ise tepkilere neden oluyor.

Mescit zorunluluğu

Resmi Gazete’de dün yayımlanan karar ile okul öncesi eğitim kurumlarında mescit zorunlu hale getirildi. Bu durum da tepkileri yeniden alevlendirdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı ve veli, duruma tepki göstererek okul öncesi eğitim kurumlarında mescidin yer almasına karşı çıktı.

İmam Hatip’te sanat

Eskişehir Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen seminerde bir karikatürist davet edildi. Yaşar Arda isimli karikatürist, İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen seminerde mizahı da katarak çalışmalarını karikatür çizimleriyle ifade etti.

Çarşamba günü okulun seminer salonunda düzenlenen etkinlikle öğrencilerin bulunduğu salona gelen karikatür Arda, çizimleriyle öğrencilere mizah konulu espriler patlattı. Öğrencilerin eğlendiği etkinlikte konuşan karikatürist Yaşar Arda, “İlk defa bir okul semineri için davet edildim. Böylesi çok daha güzeldi. Umarım yeni karikatüristler yetişir” dedi.

İmam Hatip’li öğrencilere sanatın en eğlenceli yönü olan karikatür semineri verilirken İzmir’in Bergama’da ortaokulunda bulunan öğrenciler, Manisa İl Müftülüğü ’nün de paylaştığı görsellerde 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ sebebiyle İzmir’in çeşitli ilçelerindeki okullarda ‘dini değerler’ eğitimi verilmiş, okulların konferansına da alınan öğrenciler, veli izin kâğıtlarının imzalanmadan “Peygamberimiz, iman ve İstikamet” isimli konferans verilmişti.

Haber

Özel Haber

Bakmadan Geçme