• Haberler
  • Siyaset
  • EKAİDER’den aday adayları ve muhtar adayları için tanıtım toplantısı

EKAİDER’den aday adayları ve muhtar adayları için tanıtım toplantısı

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR- Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu tarafından aday adayları ve muhtar adaylarının...

EKAİDER’den aday adayları ve muhtar adayları için tanıtım toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR- Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu tarafından aday adayları ve muhtar adaylarının tanıtım toplantısı düzenlendi.

EKAİDER’in düzenlediği tanıtım toplantısında dernek adına basın metnini okuyan Mehmet Özdeğer, “Anadolu’da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini sergileyen doğunun kentleri, yeşil ile mavi gökyüzünün kucaklaştığı, eşsiz güzelliklere sahip, huzur ve hoşgörü kentlileri Kars, Ardahan, ve Iğdır’ı, sahip olduğu tüm değerlerle Türkiye’nin incisi İzmir’de federasyon olarak temsil etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler geçmişte çeşitli ekonomik ve sosyal sebeplerle İzmir’e yerleştik. İzmir’i oluşturan dinamiklerden biri olduk. Yaşadığımız şehre uyum sağladık, kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi de unutmadık. Birlikte ve beraberlik, sadece bireyler arasında bağları güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda İzmir de daha iyi bir yer almamız için gerekli olan değişimleri de mümkün kılar” dedi.

Birliktelik mesajı

Birlikte ve dayanışma mesajları veren Özdeğer, “Siyaset, bu birlikteliği sağlama ve sürdürme görevini üstlenmiştir. Ancak unutmalıyız ki, gerçek bir değişim ancak ortak bir çaba ile mümkün olacaktır. Bu nedenle sizleri birlikte çalışmaya, birbirimize destek olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, birlik beraberlikten doğar ve bu birliktelikte aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Hep birlikte daha adil, daha özgür ve daha güçlü bir gelecek için çalışalım. Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun olarak her daim yanınızdayız” dedi.

Ücretsiz ulaşım vurgusu 

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Ayhan Baltacı ise CHP’den adaylığını koyan Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer’in projelerine ‘imkansız’ diyen iktidara seslendi. Baltacı, “İzmir’deki bütün öğrenciler okula ücretsiz gidip gelecek, bunu yapacağımı söylediğimde bazıları ‘imkânsız’ diyecek. ‘İmkansız’ diyenlere seslenmek istiyorum. Onlar nasıl yaptılarsa ve başardılarsa, biz de imkansız denileni yaparak mutlaka gerçekleştireceğiz. Nasıl mı yapacağız? 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza saygı gösteriyorsak, ücretsiz ulaşımı sağladığımız gibi, öğrencilerimize de saygı göstererek bunu başaracağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme