'Ekonomik kriz çok derin'

İzmir'de konuşan Şerafettin Kılıç, Cumhurbaşkanı'nın tartışmalara konu olan ifadeleri ve ekonomik durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ülkede...

'Ekonomik kriz çok derin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de konuşan Şerafettin Kılıç, Cumhurbaşkanı’nın tartışmalara konu olan ifadeleri ve ekonomik durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ülkede zararlı alışkanlıkların yaygınlaştığını belirten ve ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Kılıç, “Basın toplantımızın ülkemizin içinden geçtiği karanlık gecelere ışık olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz gelen günün, geçen günü arattığı zorlu süreçten geçmekte. Bir yandan ekonomik krizin zorlukları, bir yandan her alanda yaşanan sosyal infial ülkemizin karşısında durmaktadır. Kamuoyundaki yaşanan olaylar hepimizin malumudur. Biz milli görüş hareketi olarak niçin yarım asrı aşkın bir süredir niçin ahlak ve maneviyat diyoruz? Bugün çok net bir şekilde anlaşılmaktadır… Biz yaşanabilir bir Türkiye’nin kurulabilmesi için, maddi ve manevi kalkınmayı bir tutan tek ve yegane siyasi hareketiz.” ifadelerini kullandı.

“TÜİK KARARTMA YAPIYOR”

Enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kılıç, “Çok derin bir ekonomik kriz ile karşı karşıyız. Bir market arabasını temel gıda ile doldurmaya kalktığımızda bin TL’lerin yetmediğini görüyoruz. Ardı arkası kesilmeyen zam sarmalına girmiş durumdayız. Buna rağmen doğru politikaları oraya koyabilmemiz için TÜİK adeta karartma yapmakta ve ülkemiz şüphe içinde bırakmaktadır. Mayıs ayı enflasyon oranları hepimizin malumu” diye konuştu.

“EKONOMİNİN ÇÖZÜMÜ BELLİ”

Ekonomi ile ilgili çözümün belli olduğunu vurgulayan Kılıç, “Ekonomiyi düzeltemeyen arkadaşlarımız algıyı düzeltmeye çalışıyorlar. Ne kadar algı ile oynarlarsa oynasınlar, işsizlik, açlık sınırı, zamlar, ay sonu asgari ücretle ay sonunu göremeyenler ortada. İktidarın ekonomi politikaları artık milletin canına tak etti. Çare ve çözüm belli. Yarın biz iktidar olduğumuzda söylediklerimi iktidarda yapabiliriz. Biz iktidar olursak üretime dönük yatırımları artıracağız. İstihdama öncelik vereceğiz. Tarım ve hayvancılığa destek verip yoksulluk ve yolsuzluğu ortadan kaldıracağız. ” dedi.

Bakmadan Geçme