Ekonomik kriz piyangoyu da vurdu

Aysun Güler/ Yeni İzmir Ülkedeki ekonomik belirsizlik ve kriz atmosferi, vatandaşların geleceğe yönelik kaygılarını artırırken, piyango...

Ekonomik kriz piyangoyu da vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aysun Güler/ Yeni İzmir Ülkedeki ekonomik belirsizlik ve kriz atmosferi, vatandaşların geleceğe yönelik kaygılarını artırırken, piyango ve şans oyunlarına olan ilgiyi de olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların çoğu belirsizlik ve maddi sıkıntılar nedeniyle daha temkinli bir yaklaşım benimsemek zorunda kaldıkları için, piyango biletleriyle hayal kurma imkanları da sınırlandı.

Yıllardır milli piyango ve şans oyunlarının satışını yapan piyangocu, önceki yıllara göre bilet satışlarının azaldığını, insanların eskisi gibi şansı biletlerde aramadığını söyledi. Piyangocu, ‘milletçe zor durumdayız. Emeklilerin, asgari ücretlilerin halini görüyorsunuz. Sadece yarım ve çeyrek satıyorum. Tezgaha çoğunlukla tam bilet koymuyorum, alan olmadığı gibi sabah tak akşam çıkar biletler yırtılıyor’ dedi.

TAM BİLET 400 TL

1 Ocak gününü iple çektiren milli piyango biletleri de el yakıyor. Tam 400, yarım 200, çeyrek ise 100 TL oldu. Yılbaşı günü gerçekleşecek olan çekilişte tam biletin kazanması durumunda, bilet sahibi 400 milyon TL’nin sahibi olacak.

Bakmadan Geçme