Ekonomi'li kızlar Avrupa yolcusu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü mezunları Selen Çabuk, Deniz Taplu ve Ece Deniz Ergenç, başarılarını...

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü mezunları Selen Çabuk, Deniz Taplu ve Ece Deniz Ergenç, başarılarını uluslararası arenaya taşıyarak yüksek lisans eğitimi için 3 farklı ülkeden kabul aldı. Almanya, İrlanda ve Macaristan’a giderek dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim görecek olan İzmir Ekonomili gençler, kendi alanlarında fark yaratan çalışmalara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor. Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunlarından Selen Çabuk, eylül ayında gideceği İrlanda Dublin Teknik Üniversitesi’nde, ‘kriminoloji (suç bilimi) alanında eğitim alacak. 1 yıl İrlanda’da kalacak olan Çabuk, psikolojik etkenlerin insanların suç işlemesine olan etkisini bilimsel olarak inceleyecek. Aynı zamanda İEÜ Psikoloji Bölümü’nde yan dal yapan Deniz Taplu ise Almanya’daki Berlin İşletme ve İnovasyon Okulu’nda ‘siber psikoloji’ alanında yüksek lisans yapacak. Taplu, teknolojik etkileşimin insan davranışlarına olan etkisi üzerine yoğunlaşacak.

GÖÇ ÇALIŞMALARI

İzmir Ekonomili Ece Deniz Ergenç ise Macaristan’da bulunan ve Avrupa’nın en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olarak gösterilen Eötvös Lorand Üniversitesi’nde eğitim alacak. Macar devleti ve Tempus Public Foundation adlı kuruluş tarafından verilen bursu almaya hak kazanan Ergenç, ‘azınlık ve göç çalışmaları’ alanında yüksek lisansını tamamlayacak. Ergenç, tüm dünyayı ilgilendiren güncel konularda, uluslararası düzeyde çözüm önerileri geliştirmek amacıyla çalışacak.

İHA

 

Bakmadan Geçme