Elektrik akımı faciasında yeni ayrıntılar

İzmir’de meydana gelen ve Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın hayatını kaybetmesine yol açan elektrik faciasıyla...

İzmir’de meydana gelen ve Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın hayatını kaybetmesine yol açan elektrik faciasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Tutuklananlar arasında bulunan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K’nin ifadesi dikkat çekici detaylar içeriyor.

B.K, ifadesinde, kazanın yaşandığı mazgallarda çalışmalar sırasında gözlemcinin izinli olduğunu belirtti. Kendisinin sorumluluk alanının İzmir’in tamamı olduğunu vurgulayan B.K, olay yerindeki incelemelerinde kablolara zarar verilmediğini ve ekiplerinin işlerini yaparken herhangi bir ihmal olmadığını savundu.

“YÜKLENİCİ FİRMA SORUMLUDUR”

B.K, verdiği ifadede: “Mazgalların yapılması işleminde gözlemcimiz izinliydi. Olay yerinde bir gözlemci yoktu. Biz orada çalışma yaparken kablolara hiçbir şekilde zarar vermedik. Ancak o tarihte izinli olması nedeniyle olay yerinde gözlemci yoktu. Ekipler sadece diğer kurumların malzemelerine zarar verdiğinde diğer kurumlarla iletişime geçeriz. Diğer hatlara zarar verilmediğinde ya da olumsuz bir durum olmadığında herhangi bir rapor tutmuyoruz. Ancak bir zarar meydana geldiğinde yüklenici firma tutanak tutar. Bu zararlardan yüklenici firma sorumludur. Hasar olsaydı, yüklenici firma diğer kurumların gözlemcilerini çağırmakla sorumluydu. Olay yerinde çalışma yaparken İzmirgaz ve GDZ Elektrik’i ‘gözlemci olarak gelebilirsiniz’ diye aradıklarını biliyorum. İzmirgaz olay yerine gelmiş ancak Gdz Elektrik’ten bir gözlemci gelmemiştir” dedi.

“SERBEST BIRAKILMAK İSTİYORUM”

B.K, kazanın meydana geldiği gün olay yerindeki dumanla ilgili vatandaş şikayetleri olduğunu ve bunu GDZ Elektrik ve İzmirgaz’a bildirdiklerini belirtti.

İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K, üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek, “Olayın gerçekleştiği gün olay yerine gittiğimizde vatandaşlar tarafından GDZ’den şikayetler olduğu, asfalt ile kaldırım arasında duman olduğu, bunu da bildirdiklerini söylemişlerdir. Biz orada mazgal yapmamış olsaydık dahi yine kaza meydana gelecekti. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmak istiyorum” dedi.

“ASFALT KAPLAMASI OLMADIĞINI GÖRDÜM”

İnşaat mühendisi olan şüpheli A.K. ise yaptığı açıklamada, işlerini teknik şartnameye uygun olarak tamamladıklarını ve olay yerinde hiçbir kabloya zarar vermediklerini vurguladı. A.K, “Olay yerinde hiçbir kabloya zarar vermeden işlemleri bitirdik. Fotoğraflama yaptık, görüleceği üzere kablolara zarar vermedik. Olaydan zarar gören kabloda 3 tane tamir yapıldığı tespit edilmiştir. Biz işi bitirdikten sonra asfalt ekibi gider ve asfaltlama yapar sonrasında iş tamamlanmış olur. Asfalt atıldıktan sonra söz konusu kablonun olduğu yerde asfalt kaplaması olmadığını gördüm. Yani bizden sonra başka bir işlem yapılmış. Suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Konak ilçesinde yaşanan bu acı olayın ardından soruşturma devam ederken, 14 şüpheli tutuklanmış, 6 kişi ise serbest bırakılmıştı. Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre ihmal tespit edilen 5 kişiden 3’ü yakalanmış, 2 kişi hakkında ise farklı gerekçelerle işlem yapılmıştı.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme