• Haberler
  • Teknoloji
  • Elon Musk'ın X'i Brezilya'da sıkıntılar yaşıyor: Milyon dolarlar yanlış hesaba gitti

Elon Musk'ın X'i Brezilya'da sıkıntılar yaşıyor: Milyon dolarlar yanlış hesaba gitti

Elon Musk'ın sahibi olduğu X, Brezilya'da milyonlarca dolarlık para cezasıyla karşı karşıya! Ancak bu ceza ödemesi, mahkemeye takıldı. Peki, Musk'ın sosyal medya devi neden hala hizmet veremiyor? X'in avukatları, yanlış banka transferiyle ne gibi sorunlar yaşadı? Brezilya'daki yasak ne zaman kalkacak? Detaylar haberimizde...

Elon Musk’ın sahip olduğu sosyal medya platformu X, Brezilya'da aldığı para cezaları nedeniyle yeniden faaliyete geçme mücadelesinde ilginç bir engelle karşılaştı. Eski adıyla Twitter, ülkede nefret söylemi denetim kurallarına uymadığı ve kanunen zorunlu bir yasal temsilci bulundurmadığı gerekçesiyle, ağustos ayının sonundan bu yana Brezilya pazarında kullanılamıyor.

X, geçtiğimiz hafta Brezilya'daki hizmetlerini yeniden başlatmak için gerekli olan tüm para cezalarını ödediğini açıkladı. Ancak, mahkeme yaptığı açıklamada, ödemenin yanlış bir bankaya yapıldığını bildirdi. Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes, X’in para cezasının başka bir bankaya yatırıldığını belirtti ve ödemenin doğru bir hesaba aktarılmasını talep etti.

Brezilya başsavcısı, X’in hukuk ekibinin platformun yeniden faaliyete geçirilmesine yönelik son talepleri hakkında görüş bildireceğini duyurdu. X’in avukatları ise, şirketin cezaları yanlış hesaba ödediği iddialarını reddederek, yasağın kaldırılması için başsavcıya danışmaya gerek olmadığını belirtti.

Moraes, X'in yeniden hizmet vermeye başlayabilmesi için 5 milyon dolardan fazla bir ceza ödemesi gerektiğini vurguladı. Reuters’a göre, X’in avukatları, Yüksek Mahkeme’ye şirketin 28,6 milyon real (yaklaşık 5,24 milyon dolar) para cezası ödediğini gösteren belgeleri sundu.

Son günlerde X, yüksek mahkeme tarafından verilen bazı emirleri yerine getirerek, soruşturma altındaki hesapların bloke edilmesi gibi önlemler aldı. 26 Eylül'de, Brezilya'da hizmete devam etmek için mahkemeden yeniden izin istemişti. Ancak, mahkeme, ödemenin hangi bankaya yapıldığına dair belirsizlikler nedeniyle kararını ertelemiş durumda.

X’in Brezilya pazarında yeniden faaliyet göstermesi için verilen bu mücadele, Elon Musk'ın yönetimindeki sosyal medya devinin karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor.

Bakmadan Geçme