• Haberler
  • Genel
  • Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle buluştu

Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle buluştu

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oluşturan partiler buluştu. Söz konusu toplantıda Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Seçimi ele alınacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı seçim gündemiyle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’ni konuşmak için toplandı.

HDP’nin ev sahipliğinde toplanan partiler, milletvekili seçimleri için stratejisini belirleyecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı Seçimi’nde ittifakın tutumunu ele alacak.

HDP’nin dün gerçekleştirilen MYK toplantısında “seçimlere tek parti çatısı altında ve tek listede girme kararı alındığı” iddia edilmişti.  HDP MYK, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere için Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı yetkilendirdiği belirtilmişti.

Hatay’da yapılan PM toplantısı ardından TİP ise Sonuç Bildirgesi’ni açıklamış ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde görüş ortaya koymuştu.

Bildirgede, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, Saray Rejimi’ni alt etmek ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen ucube yapıdan halkımızı kurtarmak için muhalefetin ortak bir adayda birleşmesi yönündeki eğilim değerlidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının desteklenmesi yönündeki değerlendirmemizi başta Emek ve Özgürlük İttifakı’ndaki müttefik kurumlar olmak üzere demokratik kamuoyuyla istişare ederek karar haline getirmek konusunda MYK yetkilendirilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme