Emekli polisten organik sebzeler

Polis memurluğundan emekli olduktan sonra Torbalı'nın Sağlık köyüne yerleşen Veli Gözlek, burada tarımla uğraşmaya başladı. Kimyasal...

Polis memurluğundan emekli olduktan sonra Torbalı’nın Sağlık köyüne yerleşen Veli Gözlek, burada tarımla uğraşmaya başladı. Kimyasal ilaç ve hormon gibi sağlığa zararlı ürünler kullanmadan organik sebze yetiştiren Veli Gözlek, kendi elleriyle ürettiği ürünleri Perşembe günü kurulan Tepeköy Pazarı’nda satıyor. Ürettiği organik sebzelerle Torbalı’da tanınan ve sevilen emekli polis memurunun ürünleri adeta kapış kapış tüketiliyor.

ÜRÜNLERİ ÇOK SEVİLİYOR

Veli Gözlek’in kendi elleriyle yetiştirip kendi elleri ile sattığı ürünleri alan müşteriler, Gözlek’in daimi müşterisi oluyor. Eşiyle birlikte çalışan Gözlek’in sattığı ürünler, pazarda hızla tükeniyor. Gözlek’in yetiştirdiği ürünlerde hormon olmaması ve tamamen doğal olması, albenisini arttırıyor.

AZİMLİ ÇALIŞKAN KİŞİLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Sağlık’a yerleştikten sonra bir dönem köyüne muhtarlık da yapan Veli Gözlek son derece duyarlı kişiliği ve Azimli yapısı ile dikkat çekiyor. Hayatını suçla mücadeleye adamış olan emekli polis Gözlek, polislikten emekli olduktan sonra memleketi olan Sağlık’a gelerek çiftçiliğe başladı. 20 yıldır kendi elleriyle sebze ve meyve yetiştiren Veli Gözlek, Torbalı Ovası’nın en beğenilen sebze üreticileri arasında.
Hasan Demir

Bakmadan Geçme