• Haberler
  • Gündem
  • Emekli-SEN Ege Bölgesi Temsilcisi Yeşiltepe: Emekliler yoksulluğun uçurumuna itiliyor!

Emekli-SEN Ege Bölgesi Temsilcisi Yeşiltepe: Emekliler yoksulluğun uçurumuna itiliyor!

DİSK'e bağlı Emekli-SEN Ege Bölgesi Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını, emekli ve memurun durumunu...

Emekli-SEN Ege Bölgesi Temsilcisi Yeşiltepe: Emekliler yoksulluğun uçurumuna itiliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DİSK’e bağlı Emekli-SEN Ege Bölgesi Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını, emekli ve memurun durumunu değerlendirdi. Sabahattin Yeşiltepe, emeklilerin ölüm sınırında olduğunu belirterek, “Biat kültürü ve iki dudak arasındaki politikayla ‘şükür’ dedirtmeye çalışıyorlar. 16 milyon emekli hükümet tarafından yoksulluğun uçurumuna doğru itiliyoruz. Buna da dur demek için gereken eylemleri yapmamız gerek” ifadelerini kullandı.

“ÖLÜM MAAŞI ALIYORUZ”

“Kök maaş çıkardılar işçileri ayrıştırdılar. Şimdi ise memur ve işçileri ayrıştırmaya gayret ediyorlar” diyen Yeşiltepe, “Bunların hayatları hep ayrıştırmayla gidiyor. İstenen şey çetelerine para aktarmak için emeklinin ve emekçinin sırtına vergi yüklemek. Biat kültürüyle bize olabildiğince yükleniyorlar. Türkiye’de 16 milyon emekli var. Emekli maaşı 5 bin 500 liraydı ve tek seferlik ödeme ile 7 bin 500’e çıkardılar. Asgari ücret bu ülkede 17 bin liraya çıktı. Emekli maaşı 7 bin 500 lirada. Bu durum dünyanın hiçbir yerinde yok. Asgari ücret demek, en az maaş alan kişiye verilen ücret demektir. Bizler, ölüm maaşı olarak 7 bin 500 lira alıyoruz. Emekliye verilen zam oranı yüzde 37,50 de olsa 60 da olsa en fazla alınacak maaş 11 bin 250 lira olur. 30 yıl çalışıp vergisini veren bir emekli, alacağı maaş 11 bin 250 olacak ve ‘size de çok üzüldüm’ derse en fazla 12 bin lira olur. Kademeli bir geçişin olmasını istiyoruz ama istediklerimiz olmuyor. Asgari ücreti 17 bin liraya çıkaran anlayış emekliye 11 bin lirayı reva görüyor. Emekli bu maaşla nasıl geçinecek, nasıl yaşayacak? Ev kirası, akaryakıt, otobüs biletleri zamları almış başını giderken 11 bin liralık maaşla, parktaki bankta oturmak bile emekliye zor geliyor. Hakkımızı aramak için mücadele edip alanları oldurmak gerekiyor” dedi.

“Çocuklarımıza ve torunlarımıza mal, mülk, veremediğimiz için gözü yaşlı halde arkamızı dönüyoruz” ifadelerini kullanan Yeşiltepe, “Çünkü onlara bırakacak hiçbir şeyimiz yok. Bir zamanlar emekliler çocuklarına ev ve araba almasını beklerdi. Şimdi çocuklar, emekli ailesine nasıl bakacağını kara kara düşünüyor” diye konuştu.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme