Emekli zammında son gelişmeler!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemine başlamasıyla emekli maaş zammı düzenlemesiyle ilgili çalışmalar da hız...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemine başlamasıyla emekli maaş zammı düzenlemesiyle ilgili çalışmalar da hız kazandığına ilişkin bilgiler gündeme gelirken, hükümet kanadından konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yapılıyor. Emekli zammı düzenlemesinin Kasım ayına kadar netleştirilerek Meclis’e taşınması hedefleniyor.

Ekim başında 3 aylık enflasyon farkının netleşmesi sonrası, kulislerde emekli maaş zammı düzenlemesiyle ilgili ek zam, çifte zam gibi çeşitli formüller ortaya atılmaya başlandı.Bu formüllere ilişkin ayrıntılar netlik kazanmazken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlemeye son halini vermesi ve Kasım ayında Meclis’e sunması bekleniyor.

Ekim ayı başında 3 aylık enflasyon oranıyla birlikte emeklilerin alacağı zammın da bir bölümü netleşmiş oldu. Üç aylık enflasyon farkı yüzde 25,11 açıklandı. Buna Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verileri eklenince emeklinin maaşına yansıtılacak enflasyon farkı da belli olacak.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca emeklilerin aylıklarında ilave artışa ilişkin yürütülen çalışma çerçevesinde kanun değişikliği yapılarak 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılması bekleniyor. En düşük emekli maaşının 7.500 TL’den 10 bin TL seviyesine çekilmesi görüşülen formüller arasında yer aldığı bildiriliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme