• Haberler
  • Genel
  • Emekliler 'GEÇİNEMİYORUZ' diyerek sokağa çıktı

Emekliler 'GEÇİNEMİYORUZ' diyerek sokağa çıktı

CHP Konak İlçe Başkanlığı ve CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu, artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerin durumuna...

Emekliler 'GEÇİNEMİYORUZ' diyerek sokağa çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Konak İlçe Başkanlığı ve CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu, artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerin durumuna dikkat çekmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi

CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu yaptığı açıklamada, “Ülkemizde yoksulluk sınırı 17.349, açlık sınırı 5.738, asgari ücret 4.253, en düşük emekli maaşı 2.500 TL’dir” ifadelerine yer vererek, “%100 olan enflasyon ve neredeyse her gün gelen zamlarla emeklinin aldığı maaş asgari ücretin altında kalmıştır. Emeklinin maaşı kiraya yetmiyor, fatura ödeyemiyor, artan enflasyon karşısında emeklinin maaşı kira, yakıt, su, elektrik ve gıda gibi zaruri masrafların karşısında erimiştir. Emekliler fırınların önünde askıda ekmek almak için kuyruklar oluşturmuştur.” ifadesine yer verildi.

“BİZİMLE ALAY EDİYORLAR”

Açıklamada iktidar söylemlerine dikkat çekilerek, “Sarayda oturanlar, bizlere sağlığımız için, manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması gibi gıdaları yememiz için tavsiyede bulunmuşlardır. Kestane balı 345, Medine hurması 220, manda yoğurdu 46 TL yani ekmek yoksa pasta yiyin diye bizimle alay ediyorlar. Saray belli ki, emeklilerin yüzünü güldürmeyecektir. CHP olarak cevabımız; “Geliyor Gelmekte Olan” açıklamalarına yer verildi.

“ZAMLAR HÜKÜMET TARAFINDAN GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Basın açıklamasında söz alan Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları’ndan zamların hükümet tarafından görmezden gelindiğinin altını çizerek, “Her gün arka arkaya gelen zamlar hız kesmeden sürüyor. Doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve öğrenci harçlarına yapılan zam fırtınası, şahsım hükümeti tarafından görmezden gelinmekte. Kendisine 300 odalı yazlık saray inşa ettirenler, maalesef utanmadan emeklinin bayram ikramiyesine yalnızca 100 TL zammı uygun görüyorlar. Bu zam bir ailenin aylık ekmek parasını bile karşılamamaktadır. En düşük emekli maaşı ve emekli yurttaşlarımıza verilen bayram ikramiyesi en az asgari ücret düzeyinde olmalıdır.” değerlendirmesini yaptı.

“EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Bütün meselenin bir siyasi tercih olduğunu vurgulayan Küçükoğulları’ndan; “İktidar, EYT’lilerden yana bir siyasi tercihte bulunmak istemiyor. Yani ‘Biz bir yasa çıkardık, siz de buna uyacaksınız kardeşim’ diyor. Söz veriyoruz, emeklilikte yaşa takılanların sorununu Aile Destekleri Sigortası ile çözeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkemizin her kesiminin yaşayacağı refah artışından emeklilerimizde en güzel şekilde faydalanacak.”

Bakmadan Geçme