Emekliler TÜİK önüne siyah çelenk bıraktı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayındaki yıllık enflasyonu 50,51 açıklaması Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri tarafından protesto...
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mart ayındaki yıllık enflasyonu 50,51 açıklaması Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri tarafından protesto edildi.
Emekliler, TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü, Anadolu Yakası Ek Hizmet Binası önünde bir araya gelerek, üzerine “TÜİK’in sahte ve talimatlı verilerine değil; çarşı, market etiketine bak” yazdıkları siyah çelenk bıraktı.
Burada konuşan Birleşik Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Aysel Lüle, halkın yaşadığı ile TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri arasında uçurumlar olduğunu belirtti. Lüle, “Yiğit muhtaç oldu kuru soğana’ sözü, AKP hükümeti döneminde gerçek oldu. Emekliye kuru soğan lüks oldu” ifadelerini kullandı.
Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin ‘Halkımızın damak tadı oluştu, koyun eti koktuğu için yemiyorlar” söylemine tepki gösteren Lüle, “Bakan Nebati’ye hatırlatmak lazım, kokan koyun eti değil, sizlerin yönettiği ülkede tuz koktu” dedi.
“BÜTÜN EMEKLİLERE ZAM YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”
TÜİK binası önünden iktidara seslenen Lüle, “Ülkemizin bir kısmı deprem enkazının altında kaldı. 14 milyon emekli ise enflasyon enkazının altında canıyla cebelleşiyor. Bir an önce amasız, fakatsız, lâkinsiz en düşük emekli aylığının temmuzda verilecek zamma kadar olan süreçte asgari ücrete yükseltilmesini, bütün emeklilere ayrımsız zam yapılmasını talep ediyoruz. İki bayramda verilen bayram paralarının asgari ücret oranına yükseltilmesini, emekli maaş ve benzer haklarının emekli sendikaları ile birlikte belirlenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
“YAŞAM HAKKI YOKSA EMEKLİDEN SİZLERE OY MOY YOK”
“Seçim rüşveti, hazine yardımı değil, ayrımsız bütün emeklilere zam talep ediyoruz” diyen Lüle, sözlerini şöyle sürdürdü:
“14 milyon emekliyi açlığa, sefalete teslim ettiniz. Yardıma muhtaç hâle getirdiğiniz bizler nutuk dinlemek değil, icraat görmek istiyoruz. Aksi takdirde 14 milyon emekli 14 Mayıs’ta seçim sandığına parti kimliklerimizle değil, çarşı, pazar ve market etiketlerine bakarak gidip tercihte bulunacağız. Bizler yaşamdan değil, çalışma hayatından emekli olduk. Emekliye insan onuruna yaraşır bir yaşam hakkı yoksa emekliden sizlere oy moy yok.”
Kaynak: BirGün