• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekliye ek zam var mı? Beştepe’de bugün toplantı var…

Emekliye ek zam var mı? Beştepe’de bugün toplantı var…

Zam kararı bugün Beştepe’de gerçekleşecek olan kritik toplantıda, belli olacak. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine...

Zam kararı bugün Beştepe’de gerçekleşecek olan kritik toplantıda, belli olacak. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler katılacak. Saat 15.30’da başlayacak olan bu toplantının sonuçları, yaklaşık 16 milyon emekli tarafından merakla bekleniyor.

ZAM ORANI NETLEŞECEK

Son 6 aylık enflasyon verileri, emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında bir zam yapılmasını öngörüyor. Ancak bu zam, kök aylıkları 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilerin maaşlarının, en düşük emekli maaşının altında kalmasına neden oluyor. Bu durum, en düşük emekli maaşının artırılması gerekliliğini doğuruyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

AK Parti yetkilileri, genel bir seyyanen zam yapılmasının şu an mümkün olmadığını belirtti. Mevcut durumda, sadece en düşük emekli maaşının artırılması üzerinde çalışılıyor. Bu düzenlemenin Temmuz maaşlarına yetiştirilmesi hedefleniyor, ancak yetişmediği takdirde farkın yatırılabileceği de ifade ediliyor.

Toplantıdan çıkacak kararın ardından düzenleme, Meclis’e sunulacak ve yasalaştırılması için gerekli adımlar atılacak. Emeklilerin gözleri, bu önemli toplantıdan çıkacak kararda.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme