Eminem Kimdir? Kariyeri ve yaşamına genel bakış

Dünyaca ünlü rap müzik sanatçısı Eminem, adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki ünlü yıldız Eminem kimdir? Biyografisi ve kariyerine dair merak edilen tüm detaylar haberimizde… 

Dünyaca ünlü rap müzik sanatçısı Eminem, adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki ünlü yıldız Eminem kimdir? Biyografisi ve kariyerine dair merak edilen tüm detaylar haberimizde… 

Eminem, gerçek adıyla Marshall Bruce Mathers III, 17 Ekim 1972'de Missouri, St. Joseph'te doğmuş bir rap sanatçısıdır. Çalkantılı bir çocukluk dönemi geçiren Eminem, bağımlılık mücadeleleri, ödülleri ve kendine özgü şarkı sözleriyle müzik dünyasında derin izler bırakmıştır. 2000 yılında yayımlanan The Marshall Mathers LP, rap tarihindeki en hızlı satan albüm olarak dikkat çekmektedir.

KAÇ YAŞINDA?

Eminem, 2024 yılı itibarıyla 52 yaşındadır. 1996 yılında müzik kariyerine ilk albümünü çıkararak adım atmıştır.

EMİNEM NERELİ?

Eminem, Missouri, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuştur. Çocukluğu burada geçmiş ve müzik kariyerine de bu bölgede başlangıç yapmıştır.

HAYATI

Eminem, Deborah Mathers ve Marshall Bruce Mathers’in oğlu olarak St. Joseph'te dünyaya gelmiştir. Babası evi terk ettikten sonra annesiyle birlikte zorlu bir yaşam sürmüştür. 20’li yaşlarına kadar annesiyle göçebe bir hayat yaşayan sanatçı, 14 yaşında “M&M” takma adıyla amatör rap müziğine adım atmıştır. Ancak 9. sınıfta iki kez üst üste kalınca okul hayatını 17 yaşında bırakmıştır.

Eminem, 1995 yılında ilk teklisini çıkararak “Soul Intent” isimli Hip-Hop grubuna katılmıştır. Lincoln Lisesi’nde okuduğu dönemde, Osborn Lisesi’nde düzenlenen rap yarışmalarına katılarak yeraltı hip-hop dünyasında tanınmaya başlamıştır. 1992 yılına kadar Mark ve Jeff Bass kardeşlerin yönetimindeki FBT Productions bünyesinde müzik hayatına devam eden Eminem, diğer yandan bir restoranda aşçılık ve bulaşıkçılık yapmıştır.

KARİYERİNİN GELİŞİMİ

1996 yılında Infinite isimli albümünü kaydeden Eminem, bağımsız plak şirketi Web Entertainment tarafından piyasaya sürülmüştür. Ancak bu albüm, büyük bir etki yaratmamıştır. 1997 yılında Rap Olimpiyatları’nda ikinci olarak dikkat çekmiş ve Interscope Records CEO’su tarafından keşfedilmiştir. Bu olay, Eminem'in Dr. Dre ile işbirliğine başlamasına zemin hazırlamıştır.

Eminem ve Dr. Dre, The Slim Shady LP için çalışmalara başladıktan sonra büyük bir çıkış yapmışlardır. The Slim Shady LP, Eminem’in kariyerinde bir dönüm noktası olmuş, onu uluslararası üne kavuşturmuştur.

EMİNEM'İN DİSKOGRAFİSİ

Eminem'in çıkardığı başlıca stüdyo albümleri şunlardır:
•    Infinite (1996)
•    The Slim Shady LP (1999)
•    The Marshall Mathers LP (2000)
•    The Eminem Show (2002)
•    Encore (2004)
•    Relapse (2009)
•    Recovery (2010)
•    The Marshall Mathers LP 2 (2013)
•    Revival (2017)

ALDIĞI ÖDÜLLER

Eminem, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmıştır. Bunlar arasında Grammy Ödülleri ve MTV’nin “Tüm Zamanların En İyi MC’leri” listesinde 9. sırada yer alması bulunmaktadır. Ayrıca, *Rolling Stone* dergisinin "The Immortals" listesinde 82. sıradadır. Vibe Dergisi okuyucuları tarafından 2008 yılında "Yaşayan En İyi Rapçi" seçilmiştir.


 

Bakmadan Geçme