Emlak ilanlarında EİDS dönemi 

Emlak sektöründe güvenilirliği artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla uygulamaya alınan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), emlak ilanlarını daha şeffaf ve güvenilir hale getirmeyi hedefliyor.

Emlak sektöründe güvenilirliği artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla uygulamaya alınan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), emlak ilanlarını daha şeffaf ve güvenilir hale getirmeyi hedefliyor.

EİDS ile birlikte, ilan vermek isteyenler için E-devlet üzerinden alınan yetki onayı zorunlu hale getirildi. Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yetkilendirme sürecinin 15 Eylül 2024’ten itibaren başlayacak ve 31 Aralık 2024’e kadar geçici bir dönem uygulanacağını söyleyerek, “Taşınmazın sahibi kendisi, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait bir taşınmazın ilanını verebiliyor olacak. Lakin bunun dışındaki akrabalarının, tanıdıklarının taşınmazlarının kiralanması veya satışı ile ilgili herhangi bir ilan veremeyecek. 15 Eylül 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar sorgulama sonucu olumsuz olsa bile doğrulama olmaksızın ilan verilebilmesi mümkün olacak. Doğrulanan ilanlarda EİDS'den yetki doğrulamasının yapıldığı yönünde bir logoya yer verilecek. 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla ise uygulama yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek” diye konuştu.

“E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK”

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, gayrimenkul sektöründe ilanların güvenilirliğini artırmak ve sahte ilanların önüne geçmek amacıyla geliştirildi. Sistem ile artık ilan portallarında tapusu olan ve mal sahibinin ilan izni onayının olduğu doğrulanmış ilanlar yayınlanabilecek. Taşınmaz sahibi tarafından E-devlet üzerinden verilen ilan verme izni ile ilanlar artık yayınlanabilecek. E-devlet üzerinden yapılacak yetkilendirmeler 3 ay sürecek ve hem satılık hem de kiralık taşınmazlar için zorunlu olacak. Tapusuz taşınmazlar bu uygulamaya dahil edilmeyecek” şeklinde konuştu.

“HİZMET AĞIMIZI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

EİDS öncesinde, Altın Emlak Global, Türkiye ve Avrupa’daki 140’tan fazla temsilcisiyle İstanbul’da bir araya geldi. Toplantı, Emlakjet sponsorluğunda gerçekleşti ve Kürşat Tuncel tarafından verilen “Yeni Nesil İşletme Yönetimi” eğitimi ile satış ve pazarlama stratejilerinin güncellenmesi sağlandı. Özelmacıklı, “Teknolojik altyapımızı güçlendirerek sektörde liderliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek, “14-15 Eylül tarihlerinde Emlakjet sponsorluğunda İstanbul’da tüm temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Toplantı programımızda Kürşat Tuncel’in verdiği “Yeni Nesil İşletme Yönetimi” eğitimini alarak satış ve pazarlama stratejilerimizi yenileme imkanı bulduk. Ayrıca EİDS (Elektronik İlan Doğrulama Sistemi) süreçlerinin bundan sonraki iş süreçlerimize nasıl etki edeceğini değerlendirdik. Altın Emlak Global olarak hizmet ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Teknolojik altyapımızı güçlendirerek sektöre liderlik etmeye devam edeceğiz” sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme