• Haberler
  • Dünya
  • Emrah Şenay, Dünya Çocuk Jimnastik Şampiyonası’nda

Emrah Şenay, Dünya Çocuk Jimnastik Şampiyonası’nda

Emrah Şenay, Kuşadası’nda düzenlenen Çocuk Fitness Jimnastik Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme müsabakalarında 8-9 yaş...

Emrah Şenay, Kuşadası’nda düzenlenen Çocuk Fitness Jimnastik Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme müsabakalarında 8-9 yaş kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Balıkesir’de ilkokul ikinci sınıf öğrencisi olan bu genç şampiyon, milli takıma seçilerek ülkemizi dünya şampiyonasında temsil etme hakkı elde etti. Emrah Şenay, gelecek dünya şampiyonasında iddialı bir performans sergileyecek.

Geçen yıl yapılan seçmelerde Türkiye 2. olan Emrah Şenay büyük bir başarıya imza atarak 2024 yılı elemelerinde birinci oldu. 2023 dünya şampiyonasında dünya yedincisi olan sporcumuz bu yıl iddialı yarışmacılar arasında gösteriliyor.

Türkiye’de dereceye giren sporcular Sırbistan’da yapılacak olan Çocuk Fitness Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Jimnastik Dünya Şampiyonası 14-17 Haziran tarihlerinde Sırbistan’da yapılacak. Henüz 8 yaşında olan başarılı sporcumuz geçen yıl gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmişti. Dünya Jimnastik Şampiyonasında Emrah Şenay favoriler arasında gösteriliyor.

DENİZHAN GÜZEL 

Bakmadan Geçme