En iyi Türk üniversiteleri belli oldu!

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, QS, çevresel sürdürülebilirlik, çevre eğitimi, çevre araştırması, eşitlik, bilgi alışverişi,...

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, QS, çevresel sürdürülebilirlik, çevre eğitimi, çevre araştırması, eşitlik, bilgi alışverişi, eğitimin etkisi, istihdam olanakları, sağlık ve refah gibi kriterleri değerlendirerek QS 2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması’nı hazırladı. Bu sıralama raporu Türkiye özelinde incelendi ve Yükseköğretim Kurulu’na iletildi.

17 TÜRK ÜNİVERSİTE 

Rapora göre, dünya genelinde en iyi ilk 500 üniversite arasında 6, ilk binde ise 17 Türk üniversitesi yer aldı. İlk binde yer alan üniversiteler arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi bulunuyor.

İTÜ’DEN ÖNEMLİ BAŞARI

Özellikle İTÜ, QS’nin çevresel sürdürülebilirlik göstergesinde dünya genelinde 44. sırada yer alarak mükemmel bir performans sergiledi. Ayrıca, ‘Eşitlik’ ve ‘Bilgi Alışverişi’ göstergelerinde Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı.

‘Yönetişim’ kategorisinde ise üç Türk üniversitesi dünya genelinde ilk 100’e girmeyi başardı. Bu alanda İTÜ Asya’da 153. sırada, Bilkent ve Gazi üniversiteleri ise 174. sırada yer aldı.

QS Kıdemli Başkan Yardımcısı Ben Sowter, Türk üniversitelerinin sosyal kapsayıcılık ve işbirliğine odaklandığını belirtti. Ayrıca, eğitim kalitesi, kariyer beklentileri ve mezuniyet sonrası fırsatları güçlendirmenin yanı sıra çevresel ve sosyal bilimler alanındaki çalışmalarını geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme