Enerji Bakanı Dönmez’den 14 Mayıs açıklaması

Bakan Dönmez, tüm seçmenlerin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi için bakanlık olarak bütün kurum ve kuruluşlarla ortak...

Enerji Bakanı Dönmez’den 14 Mayıs açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Dönmez, tüm seçmenlerin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi için bakanlık olarak bütün kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Dönmez, seçim sürecinde kritik noktalar olarak nitelendirilen il ve ilçe oy toplama merkezleri, seçim kurulları, adliye binaları, seçimde kullanılacak havaalanları, parti binaları ve Yüksek Seçim Kurulu gibi yerlerde bakım çalışmalarının yapıldığını belirtti. Ayrıca, genel aydınlatma tesislerinin çalışır durumlarının kontrol edildiği ve jeneratörlerin bakım ve onarım işlemlerinin tamamlandığı bilgisini de paylaştı.

Bakan Dönmez, siber saldırılara karşı da gerekli önlemleri aldıklarını ve SCADA ve iletişim altyapısı kontrollerinin yapıldığını ifade etti. Seçim günü için Emniyet Genel Müdürlüğü’nden destek talep edildiğini ve iletişim sistemlerinde yaşanabilecek olumsuzluklar için Mobil Telsiz Sistemi ve Uydu Telefonu alternatiflerinin hazırlandığını da aktardı.

Son olarak, seçim günü görev alacak arıza ekip personeli sayılarının belirlendiği ve kriz merkezlerinin oluşturulduğunu söyleyen Bakan Dönmez, seçmenlerin oylarını güven içinde kullanabilecekleri bir seçim ortamı sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme