• Haberler
  • İzmir
  • Engelli Eğitim Merkezi'nde yeni dönem kursları başlıyor

Engelli Eğitim Merkezi'nde yeni dönem kursları başlıyor

Buca Belediyesi Çocuk ve Yetişkin Engelli Eğitim Merkezi, yeni dönem kurslarıyla engelli bireylerin hayatlarına değer katmayı sürdürüyor.

Kurslar, çeşitli beceri kazandırıcı programlarla engelli bireylerin sosyal yaşama entegrasyonunu desteklemeyi amaçlıyor.

Kurslar ve Başvuru Detayları

Buca Belediyesi, Şirinyer Parkı içerisinde bulunan Çocuk ve Yetişkin Engelli Eğitim Merkezi’nde, engelli bireyler için ahşap ve cam boyama, zekâ oyunları ve resim kursları sunacak. Yeni dönem kursları için başvurular, 23 Eylül 2024 tarihine kadar alınacak. İlgi duyan vatandaşlar, kurslar hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için 0 232 439 10 10 (dâhilî 1901) numaralı telefon hattını arayabilirler.

Başkan Duman’dan Açıklama

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti. Başkan Duman, “Buca’da herkesin toplumsal hayat içinde yer almasını istiyoruz. Engelli Eğitim Merkezi’mizin sunduğu kurslar, bu amaca ulaşmada önemli bir adım. Kurslara katılan engelli vatandaşlarımız, verimli zaman dilimlerinde yeni beceriler öğrenerek sosyal bağlarını güçlendirebilecekler. Belediyemiz, engelli bireylerin hayatlarına dokunacak ve onlara yeni beceriler kazandıracak projeleri hayata geçirmeye devam edecektir,” dedi.

Buca Belediyesi’nin, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırma ve toplumsal entegrasyonlarını güçlendirme hedefi doğrultusunda sunduğu bu kurslar, hem eğitici hem de sosyal açıdan büyük önem taşıyor.

Bakmadan Geçme