Engelsiz araçlarla engellilere hizmet

Yıllardır İzmir'de yaşayan engellilerin hayata karışmasını, hizmetlere kolay ulaşmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir Şube Müdürlüğü...

Yıllardır İzmir’de yaşayan engellilerin hayata karışmasını, hizmetlere kolay ulaşmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir Şube Müdürlüğü hizmete aldığını engelsiz araçlarla ihtiyaç sahiplerinin talebine cevap veriyor. Kamu kurumları, hastane, sınav ve engellilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarından hizmet almak isteyen engelli yurttaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz araçları ile ulaşım sağlıyor. Başka şehirlerden İzmir’e gelen engelli yurttaşlar mesai saatleri içinde havaalanı, otogar veya tren garından, gidecekleri yere ulaştırılıyor. Arızalanan akülü veya manuel tekerlekli sandalyeleri de bakım ve onarım istasyonunda tamir ederek engelli yurttaşın evine götürüyor.

ÖZEL DONANIMLI ARAÇLAR KULLANILIYOR
Engelsizmir Şube Müdürü Emine Koç, “Özel donanımlı araçlarımız, en fazla 8 tekerlekli sandalyeyi taşıyacak şekilde tasarlandı ve engelli yurttaşlarımızın hastane, sınav ve kamu kurumlarına ulaşımını sağlıyor. Bu araçlarımız ayrıca engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin çeşitli etkinliklerine de destekte bulunuyor. Öte yandan şehir dışından kentimize gelen engelli yurttaşları mesai saatleri içerisinde havaalanından, otogardan ya da tren garlarından engelsiz araçlarımızla alarak gidecekleri yerlere ulaştırıyoruz. Belli periyotlarla hastaneye gitmek durumunda olan engelli yurttaşlar için de hizmet veriyoruz. Hastaneden sürekli tedavi alması gereken engelli yurttaş için sosyal hizmet uzmanlarımız ev ziyareti yapıyor ve sosyal inceleme raporu oluşturuyor. Rapor sonrasında ne kadar süre ile o kişiyi hastaneye taşıyabileceğimizi bildiriyoruz. Arıza durumunda engelsiz ulaşım araçlarımızla kişinin bulunduğu noktaya gidiyoruz ve arızalı tekerlekli sandalyeyi tamir, edip, adresine ulaştırıyoruz. Erişilebilir ulaşım bir haktır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu doğrultudaki çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

Bu hizmetten yararlanan İzmirli ya da İzmir’e misafir olarak gelen vatandaşlar, bir yerden bir yere ulaşımlarına bu kadar büyük kolaylık getirdiği için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.
HÜSNİYE SEVAL ACUN

 

Bakmadan Geçme